Zekeriya Öz'den ilk açıklama

Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunun ardından görevinden alınan Zekeriya Öz açıklama yaptı.

Zekeriya Öz'den ilk açıklama

Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunun ardından görevinden alınan Zekeriya Öz atama kararı ve hakkındaki iddialara ilişkin şunları söyledi:

"Atama kararına ilişkin tebligat adliyeye ulaştı. Ancak yoğunluk nedeniyle henüz imzalayamadım. Geçici sürenin ne kadar olduğuna dair bir bilgim yok. Tebligatı henüz görmedim. Odamı boşaltmayacağım. Bazı eşyalarımı alıp gideceğim. Şu anda çıkan haberlere ilişkin suç duyuruları ve basın açıklamamı hazırlıyorum. Bilgileri veren kişiler var onlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. 2 saate kadar açıklamayı bitiririm. Bu görevden almayı 1 Ocak'ta bekliyorduk. Ama yapmadılar. Önce yıpratma yaptılar sonra zıplatma. Haberlerde 21'inde safariye çıktığım yazılıyor. Ama ben 21 Ekim sabahı burada görevimin başındaydım. Adliyede bayramlaşma vardı. Yalan haber yapmaya devam ediyorlar. Seyahat firmasından tehditle faturaları aldıkları yönünde duyumlarım var. Bu işi kimlerin organize ettiğini iyi biliyorum. Faturalarda dolar diye bir şey geçmez. Tamamen Dubai para birimi geçer" dedi

Dubai'de kaldığı otelin yaptığı açıklamayı bilmediğini söyleyen Başsavcıvekili Öz, "Bunları basından öğreniyorum. Otel zaten kişisel bilgileri vermez. Açıklama yapması iyi olmuş. Hiçbir otelde Mr. Öz ve Family diye yazmaz. Kimliğini verirsin ona göre kayıt yapılır bu Türkiye'de de böyledir. Bu belgeyi düzenlemek zor bir şey değil" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr