Mağduriyetler gideriliyor

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, terör yüzünden ev ya da iş yeri zarar gören vatandaşlara devlet para verdi. Şırnak il Özel İdaresi tarafından bin 584 yurttaşa, bin ilâ 10 bin lira arasında değişen miktarlarda para yardımı yapıldı.

Mağduriyetler gideriliyor

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör olayları nedeniyle ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlara devlet yardımı sürüyor.

PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi ve barikatların kaldırılması için 14 Aralık 2015 ile 19 Ocak 2016 tarihleri arasında operasyon yapılmıştı. Operasyonlar sırasında teröristler, çok sayıda evi yakıp-yıkmış, bazılarını da karagah olarak kullanmıştı.

Zarar tespit komisyonunun çalışmaları sonucunda mağdur olan vatandaşlara İl Özel İdaresi tarafından nakit para ödendi.

Evleri ya da iş yeri zarar gören bin 584 vatandaşa şimdiye kadar bin ilâ 10 bin arasında değişen miktarkarda toplam 6 milyon 255 bin lira nakit para verildi.

Evi ya da iş yeri tamamen kullanılmaz hale gelen vatandaşlar için ayrı bir ödeme daha yapılacak. İlk planda 6 milyon lira küçük zararlar için dağıtıldı.

Öte yandan Silopi'de, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Okullarda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması" protokolü kapsamında 400 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Bisiklete kavuşan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu.

Arama tarama çalışmalarının devam ettiği Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde ise Kaymakam İbrahim Çenet, ilçedeki muhtarlarla bir araya geldi. Yapılan toplantıda, zarar tespit komiysonunun yapacağı incelemeler ve geri dönüşlerle ilgili konular görüşüldü.

ulusalkanal.com.tr