'AKP'nin cenaze namazını Süleymaniye'de kılacağız'

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek il ziyaretleri kapsamında Adana’ya gitti. İnci Otel’de Türkiye’nin Çıkış Yolu isimli bir konferans veren Doğu Perinçek’in açıklamalarına Adana Haber Gazetesi manşetten yer ayırdı.

'AKP'nin cenaze namazını Süleymaniye'de kılacağız'

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek il ziyaretleri kapsamında Adana’ya gitti. İnci Otel’de Türkiye’nin Çıkış Yolu isimli bir konferans veren Doğu Perinçek’in açıklamalarına Adana Haber Gazetesi manşetten yer ayırdı.

İşçi Partisi Lideri Perinçek’in, konferansta "AKP'nin cenaze namazını İstanbul'da Süleymaniye Camii'nde kılacağız." sözünü okuyucularına manşetten duyuran Adana Haber gazetesinin haberi şöyle:

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek, 2015 seçim kampanyasını Adana'dan başlattı. Amerika'nın Ortadoğu'da yenildiğini kaydeden Perinçek, "Buna bağlı olarak AKP'de yenilmiştir. İflas etmiştir. Büyük Ortadoğu Projesi çökmüştür. Emevi Camisinde Cuma Namazı kılacağız diyen Tayyip Erdoğanlar yıkılacaktır. AKP'nin cenaze namazını İstanbul'da Süleymaniye Camii'nde kılacağız. Oraya Beşar Esad'ı, İran'ın, Irak'ın, Lübnan'ın liderlerini de çağıracağız" dedi.

Borç ekonomisi devrine son vereceklerini belirten Perinçek, "Yeniden üretim ekonomisine geçeceğiz. Bunun için programı Adana'dan üretimin merkezi bir şehrimizden açıklıyoruz" dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Perinçek, "Borç ekonomisinin iflas ettiğini maliye bakanı kendisi açıkladı. Bütçede iki kalem var. Maaş ödemeleri ve borç ödemeleri. Bu devir bitti. Milli ekonomi devri başlıyor. Yeniden üreticiyi teşvik edeceğiz. Kendi giyeceğimizi, kendi yiyeceğimizi üreteceğiz" dedi

MÜLTECİLER SURİYE VATANDAŞI

Perinçek Adana'daki mülteci sorunu ile ilgili olarak da, İşçi Partili bir heyetin Şam’da Beşar Esed ile görüştüğünü söyledi. Perinçek, "Esad, ‘Biz komşularımızla barışı sağladığımızda, bunlar benim yurttuşlarımdır, tekrar kendi vatanlarına dönmelerini istiyoruz.’ diyor. Çünkü onların gitmelerinin sebebi ABD ve Tayyip Erdoğanların Suriye’de fitilledikleri iç savaştır. Huzur olduğu, barış olduğu zaman Suriye'de onların gelmesinin ortamı da sağlanmış olacaktır." şeklinde konuştu.

SARAY-MEZAR BENZETMESİ

AKP döneminin bittiğini kaydeden Perinçek, "Dünyada O nedenle yıkılanlar hep saray yaparlar, bütün yıkılan sultanlıklara bakın, o çöküş dönemlerinde saraylar yaparlar. Bunlar da öyle saraylar yaptılar Ak-Saray. O Ak-Saray AKP Hükümetinin mezarı olacak. Saray mezar olacak. Kendilerine saray mezar yaptılar." şeklinde konuştu. Perinçek, baraj sorusu üzerine de "Bizim böyle bir sorunumuz kalmadı. Ama demokrasinin gereği olarak kaldırılması gerekir" görüşünü savundu.

Partisinin seçim kampanyasını Adana’dan başlatan İP lideri Doğu Perinçek, konferans öncesi il binasında gazetecilerle bir araya geldi. Amerika’nın Suriye’de yenildiğini ifade eden Perinçek, AK Parti’lilerin ‘Cuma namazını Şam’da Emevi Camii’nde kılacağız’ şeklindeki açıklamalarını hatırlattı. Perinçek, "Şimdi biz diyoruz ki Türkiye’yi bölmek isteyenlerin, onların iktidarının cenaze namazını, Süleymaniye Camii’nde İstanbul’da kılacağız. Oraya Sayın Beşar Esad’ı, İran’ın liderlerini, Lübnan’ın liderlerini, Irak’ın yöneticilerini de çağıracağız, hep beraber Amerikan emperyalistlerine, bölgemizde piyonluk yapanların, o iktidarların cenaze namazını kılacağız." dedi.

Geçtiğimiz günlerde İşçi Partili bir heyetin Şam’da Beşar Esed ile görüştüğünü dile getiren Perinçek, görüşmede Suriyeli göçmenlerin durumunun da ele alındığını anlattı. Esed’in Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan insanları kendi yurttaşları olarak gördüğünü ve sorumluluğunun bilincinde olduğunu vurgulayan Perinçek, "Esad, ‘Biz komşularımızla barışı sağladığımızda, bunlar benim yurttuşlarımdır, tekrar kendi vatanlarına dönmelerini istiyoruz.’ diyor. Çünkü onların gitmelerinin sebebi ABD ve Tayyip Erdoğanların Suriye’de fitilledikleri iç savaştır. Huzur olduğu, barış olduğu zaman Suriye'de onların gelmesinin ortamı da sağlanmış olacaktır." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin artık borçlanma ekonomisiyle devam edemeyeceğini vurgulayan Perinçek, bunun gerekçesini şöyle açıkladı: "Türkiye üretim ekonomisine geçecek. Bu saptamayı Meclis’te Maliye Bakanı da yaptı. İflas ettiklerini ilan ediyorlar aslında. Bütçenin ekindeki yapısal dönüşüm hamlesi adını verdikleri programa bakın, o programı bir cümleyle özetleyebilirsiniz. AKP hükümeti borçlanma ekonomisinin iflas ettiğini ilan ediyor. Bir iflasın ilanı. Biz iflas ettik diyorlar."

Meclis’te ilan edilen bütçede iki kalem bulunduğunu; bunların maaş ve borç ödeme bütçeleri olduğunun altını çizen Perinçek, "Yani bu bütçede yatırım yok, kalkınma yok, eğitime ayrılan kaynak yok, Türkiye’nin refahına, ilerlemesine, aydınlanmasına ayrılan kaynak yok bu bütçede. Ne var, hükümet bir tek ne yaparım da maaşları öderim ve borçları öderim, bu noktaya geldiler. Ve borçları da ödeyemeyecekler. Çünkü öyle bir tablo bu bütçeyle ortaya konmaktadır ki önümüzde acil olarak ödenmesi gereken 1 yıldaki borç bu bütçedeki verilere göre 300 milyar doların üzerinde. Bunun anlamı iflas. Önümüzdeki yıl, Türkiye’nin çok büyük zorluklarla karşılaşacağı apaçık ortada, kendileri söylüyorlar." sözlerini kaydetti.

'AK-SARAY HÜKÜMETİN MEZARI OLACAK'

Yabancı devletlerin güdümünde yönetmeye çalışanların devrinin bittiğinin altını çizen Perinçek, "O nedenle yıkılanlar hep saray yaparlar, bütün yıkılan sultanlıklara bakın, o çöküş dönemlerinde saraylar yaparlar. Bunlar da öyle saraylar yaptılar Ak-Saray. O Ak-Saray AKP Hükümetinin mezarı olacak. Saray mezar olacak. Kendilerine saray mezar yaptılar." şeklinde konuştu.

'SEÇİM BARAJI DEMOKRASİYE AYKIRI'

Konuşmasında seçim barajının düşürülmesi konusuna da değinen Doğu Perinçek, şöyle dedi: "Seçim barajı demokrasiye karşıdır, insanların özgürce oy vermesini baltalayan bir sistemdir ve barajın kalkması son derece yerindedir ve Anayasa'nın gereğidir. Onun için Anayasa Mahkemesinden de böyle bir kararın çıkmasını bekliyoruz."

Bedelli askerlik uygulamasını halkı bölen, askerlik sistemini çökerten bir uygulama olduğu için istemediklerinin altını çizen Perinçek, Osmanlıca dersi konusunda ise hükümete destek verdi. Osmanlıca’nın ayrı bir dil olmadığının kaydeden Perinçek, "Osmanlıca bizim dilimiz, Osmanlıca diye ayrı bil dil yok. Tarihi, edebiyatı incelerken o kaynaklara ihtiyaç var. Milyonlarca evrak Osmanlı Arşivlerinde incelenmeyi bekliyor. Bizim tarihimizi ancak o evrakları inceleyerek, araştırarak aydınlatabiliriz. Onun için gençlerimizi tarih incelemelerine, edebiyat incelemelerine yöneltmek, bizim tarih ile bağlarımızı daha kuvvetli hale getirmek için liselere seçmeli olarak Osmanlıca dersinin konması yararlıdır ve buna karşı çıkmamak gerekir." görüşünü ifade etti.

AKP Doğu Perinçek işçi partisi adana Süleymaniye