TGC Başkanı Turgay Olcayto: Kağıt büyük bir sorun haline geldi

Aydınlık Gazetesi, ithal kağıt krizi ile ilgili Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile görüştü. Aydınlık'ın taleplerini dinleyen TGC Başkanı Turgay Olcayto, sorunun çözümü için yetkililerle görüşme yapacaklarını söyledi.

Yazılı medya yüksek döviz kuru nedeniyle kağıt sorunu yaşamaya devam ediyor.

Aydınlık Gazetesi'nin gündeme taşıdığı ithal kağıt krizi Türkiye'nin en önemli konularından biri haline geldi. Gazeteler, Kitapevleri ve dergi yayıncıları duruma isyan etti.

İthal kağıt sorununu günlerce manşet yapan Aydınlık Gazetesi, şimdi de kurum ziyaretlerine başladı.

Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ve gazete yazarları Şule Perinçek ve Rafet Ballı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Aydınlık heyetini TGC Başkanı Turgay Olcayto karşıladı. İlker Yücel, kağıt sorununa çözüm olarak kurun sabitlenmesi, Basın ve İlan Kurumu'nun ilan desteğinin artırılması ve bankaların gazetelere kredi vermesi gerektiğini söyledi. Uzun vadeli çözümün de SEKA'nın yeniden açılması olduğunu ifade etti.

Talepleri dinleyen TGC Başkanı, ithal kağıdın büyük bir sorun haline geldiğini belirtti. Halkın haber hakkına vurgu yapan TGC Başkanı, kağıt sorununu anlatmak için bir heyet oluşturduklarını ve yetkililerle temasa geçtiklerini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de bir heyet oluşturduğunu aktaran Olcayto, görüşme için yetkililerden haber beklediklerini ifade etti. Olcayto, ithal kağıt krizinin hükümeti de rahatsız ettiği yönünde duyumlar aldıklarını kaydetti.

uluysal.com.tr