AKP adayları kimler olacak?

2015 Genel Seçimlerine girecek Siyasi Partilerin aday listeleri bugün saat 17:00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek. Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında tartışmaya yol açan aday listesinin, AKP sözcüsü Beşir Atalay tarafından saat 17:30’da açıklanması bekleniyor.

AKP adayları kimler olacak?

Seçimlere girecek Siyasi Partiler bugün saat 17:00’ye kadar milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na sunacak.

AKP’de Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında tartışmalara yol açtığı belirtilen aday listesini AKP sözcüsü Beşir Atalay saat 17:30’da açıklayacak.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Davutoğlu AKP’nin milletvekili çıkaramadığı Iğdır, Tunceli ve Hakkari’ye özel önem veriyor. Doğu ve Güneydoğu’da Akil İnsanlar Heyetinden isimlere yer verilirken, bazı bakanların bu illerde aday gösterileceği iddia ediliyor.

Davutoğlu’nun danışmanları Ali Sarıkaya, Taha Özhan ve Ertan Aydın ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanları Aydın Ünal ile Mücahit Aslan adaylık bekleyen önemli isimler.

Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve damadı Berat Albayrak’ın da aday listesinde yer alacağı belirtiliyor.

En çok merak edilenlerden biri de Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan tartışmadan sonra Osman Gökçek’in aday listesinde yer alıp almayacağı. Arınç’ın yakın çevresine “Benim bu partide hatırım varsa Melih’in oğlunu aday göstermezler” dediği belirtiliyor. İddiaya göre Osman Gökçek, Ankara aday listesinde yerini aldı.

AKP’de 3. dönemini tamamlayacak yaklaşık 70 isim var. Buna karşılık listede kendine yer bulmayı umut eden çok sayıda aday adayı bulunuyor. Davutoğlu, F Tipi örgüte karşı aday adayları ince eleyip sık dokuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Davutoğlu’nun ‘Prensleri’ arasında gösterilen Borsa İstanbul eski Başkanı İbrahim Turhan’ın listeye alınmasına karşı çıktığı belirtiliyor.

Bu arada aday adayları arasında ilginç bir tablo da göze çarpıyor. 3’üncü dönemi nedeniyle Meclis’e veda edecek olan birçok vekilin çocukları veya kardeşleri görev almayı umut ediyor. Meclis Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut’un kardeşi Said Yakut, Kahraman Maraş Milletvekili Nevzat Pakdil’in kardeşi Necdet Pakdil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktoru Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl’ün oğlu Fatih Erdöl, Samsun Milletvekili Ahmet Yeni’nin kızı Rümeysa Yeni ve Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’ün kardeşi Mustafa Akgün bunlardan bazıları.

Anadolu Ajansı Eski Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün Sakarya’dan, Gazeteci Hüseyin Yayman’ın Hatay’dan, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da Erzurum’dan aday listesinde yer aldığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr