Okul idaresi 19 Mayıs'ta Erdoğan posteri astı, öğrenciler isyan etti!

İstanbul Samandıra Kız Anadolu Lisesi İmam Hatip Lisesi'nde, okul idaresi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda okul binasına Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posterini astı öğrenciler, "Okulda siyaset istemiyoruz" diyerek duruma isyan etti.

Okul idaresi 19 Mayıs'ta Erdoğan posteri astı, öğrenciler isyan etti!

Gökhan ÇELİK

Skandal öğrenciler tarafından sosyal medya sitelerinde, "SKAİHLsiyasetİSTEMİYOR"etiketi ile kamuoyuna duyuruldu. Öğrenciler Twitter'da yaptıkları, "SKAİHL olarak okulumuzda siyaset istemiyoruz! 19 Mayıs'ta okulumuzda idarenin bilgisiyle R.T.E resmi asıldı. SKAİHL düz bölümü öğrencileri olarak biz siyaset yapmıyorsak idarenin de siyaset yapmasına izin vermeyeceğiz" açıklama ile tepkilerini dillendirdi

Tepkiler büyüyor!

"SKAİHLsiyasetİSTEMİYOR" kampanyasının sosyal medyada geniş yankı uyandırmasının ardından okul idaresi öğrencilere sosyal medya paylaşımlarını kendi profillerinden kaldırılmasını talep etti. Bu durumdan rahatsız olan idare, iddialara göre bazı öğrenciler cezalandırıldı. Derslere giren öğretmenlerin de, "Sakın böyle işlere girişmeyin yoksa disiplin cezası alırsınız" dediği öğrenildi. Okuldaki bazı öğretmenlerin de Erdoğan'ın posterine tepki gösterdiği ama okul idaresinin bunu dikkate almadığı bildirildi.

Öğrencilerin sosyal medyadaki tepkileri üzerine aradığımız, Samandıra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü, sert bir ifade ile "Bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum" diyerek telefonu yüzümüze kapattı.

"Tarih Vahdettin'i yazdığı gibi Tayyip Erdoğanları da yazacak"

Konu ile görüşlerini aldığımız Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Genel Başkanı Bora Çelik, böylesi vahim bir durumun kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi: Öğrencilerin bu tepkisi Tayyip Erdoğan'ın tarafsız olmadığını kanıtlamaktadır. Cumhurbaşkanı olmasına rağmen il il dolaşıp AKP'ye oy isteyen R.T.E karşı tepkisidir. Tayyip Erdoğan cumhuriyet okullarına ancak tarih kitaplarıyla girecektir. Tarih Vahdettin'i yazdığı gibi Tayyip Erdoğanları da yazacaktır.

"Öğrencilerimizin arkasındayız"

Okulda öğrencisi bulunan bir veli de Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada, "Ben kızımı oraya vatan millete yararlı bir birey olsun diye gönderiyorum, Siyaset yapsın diye değil! Ben de kızım ve arkadaşlarına katılıyorum. Okulda siyaset yapılmasın. Okul sınırları dışında kim ne isterse onu yapar. Bu doğrultuda biz veliler olarak çocuklarımızın arkasındayız" dedi

Öte yandan araştırma yapmak için girdiğimiz lisenin internet sitesinde, duyurular bölümünden geçtiğimiz 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili herhangi bir duyuru olmazken, laik eğitim ile bağdaşmayan, "Umre ödüllü kitap okuma yarışması", "Camii ziyaretleri", " 28 Şubat ve türban zulmü konulu konferans", "Yaradan Rabbinin adıyla oku" kitap dağıtımı gibi etkinliklerin duyurular yer alıyor.

Öğrencilerin Twitter'da #SKAİHLsiyasetİSTEMİYOR etiketi ile kampanyaları devam ediyor

ulusalkanal.com.tr

twitter recep tayyip erdoğan tlb Gökhan Çelik bora çelik