Tahran'daki patlama ve terör operasyonu

Dün gece Tahran’da büyük bir patlama meydana geldi. Ulusal Kanal Tahran Temsilcisi Yakup Aslan yaşananları anlattı. Ayrıca Aslan katıldığı terör operasyonundan izlenimlerini aktardı.

Tahran'daki patlama ve terör operasyonu

İran’da perşembe akşamı 23.00 civarı patlama meydana geldi.

Ulusal Kanal İran Temsilcisi Yakup Aslan Gün Ortası programında patlama ile ilgili detayları paylaştı:

- “Dün akşam 23.00 civarı çok şiddetli bir patlama meydana geldi.”

- “Patlama sosyal medyada çok ses getirdi. İsrail’in saldırı yaptığı, mühimmat deposu patladığı iddia edildi.”

- “Bir buçuk saat içinde durum netleşti. Askeri bir alanda doğalgaz sıkışmasından patlama meydana geldi. Can kaybı yaşanmadı.”

- “Bu patlama ile sosyal medyanın ne kadar teyide muhtaç olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada nükleer tesiste patlama meydana geldiği bile söylendi.”

- “Bugün İran Devlet Televizyonu bölgeden canlı yayın yaptı ve patlayan tankerlerin görüntülerini ekranlara getirdi.”

İRAN’IN TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONU

Yakup Aslan ayrıca İran Devrim Muhafızlarının Irak sınırında Mehmetçiğin operasyonuyla eş zamanlı düzenlenen tatbikat-terör operasyon hakkında da izlenimlerini paylaştı.

Yakup Aslan, Türkiye ve İran’ın operasyonları ve kararlı tutumu neticesinde etnik bölücü terör örgütünün bölgede bitme noktasına geldiğini söyledi.

Yakup Aslan şu bilgileri paylaştı:

- “İran hem doğu sınırlarında hem de batı sınırlarında terörle mücadele ediyor. Doğu sınırlarında IŞİD ve benzeri örgütlerle mücadele ediyor. Batı sınırında ise etnik bölücü teröristlere karşı operasyonlarını sürdürüyor”

- Ben de bu bölgede yapılan bir tatbikatı ziyaret ettim. İran Devrim Muhafızları bu faaliyetlerine tatbikat diyorlarsa da aslında bir operasyon.”

- “Mehmetçik Kaplan-Pençe Operasyonu yapınca teröristler İran’daki güvenli üs bölgelerine kaçıyorlar. İşte Devrim Muhafızlarının harekâtı bunu engellemeye yönelik. Teröristlerin kaçış noktaları tutulmuş durumda. Güdümlü mermilerle kaçış noktaları ve lojistik yığınakları vuruldu.”

- “Terör örgütü, Mehmetçik ve Devrim Muhafızlarının eş zamanlı operasyonları ve iki ülkenin kararlılığıyla bitme noktasına geldi. Kaçacak yerleri kalmadı. Sıkışan Teröristler Suriye’nin kuzeyine kaçıyor.”

- “PKK, Suriye’nin kuzeyini güvenli bölge olarak görüyor. Burası ABD kontrolünde olduğundan dokunulmazlıkları olduğunu sanıyorlar. Unutuyorlar ki sabır taştığında Türkiye harekat yapmaktan, İran ise ABD hedeflerini vurmaktan çekinmemişti.”

iran yakup aslan