Tutuklu sayısı 3'e çıktı

Bingöl'de Emniyet Müdürü ve ekibine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Olayla ilgili gözlatına alınan Erhan Ş. tutuklandı. Daha önce de saldırıyla ilgili 2 kişi tutuklanmıştı.

Tutuklu sayısı 3'e çıktı

PKK'nın Bingöl saldırısıyla ilgili bir tutuklu sayısı 3'e çıktı. Emniyet müdürü ve ekibine yönelik saldırıyla ilgili Erhan Ş. tutuklandı.

Erhan Ş, şehir merkezinde bir evde olduğu bilgisi üzerine polis tarafından düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi.

Savcılık tarafından tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Erhan Ş. gece saatlerinde tutuklanarak cezaevine konuldu.

Erhan Ş'nin, 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili olarak da sorgulandığı belirtildi. Olayla ilgili daha öncede Umut Savaş K. ve Ali K. adlı 2 kişi de tutuklanmıştı.

Hain saldırı 10 Ekim'de yaşanmıştı. PKK'lılar, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Olayda, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu, Emniyet Müdürü Ürker ile koruma polislerinden Uğur Atlı da yaralandı.

Saldırıdan hemen sonra Bingöl’ün Genç ilçesinde şüpheli bir araç durdurulmak istendi. Uyarıya uymayan araçtan ateşe açılınca güvenlik güçleriyle PKK arasında çatışma çıktı. Araçta bulunan 4 kişi öldürü. Araç içerisinde kimliği bulunan Erhan Ş. ise bulunamamıştı.

ulusalkanal.com.tr