PKK silah bırakacak mı?

Başbakan Davutoğlu, PKK'nın özerklik talebiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Davutoğlu, Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nı büyük ölçüde yerine getirdiklerini söyledi. Davutoğlu, "PKK silah bırakacak mı?" sorusuna ise, "Beklentileri yükseltmemek gerek" diye yanıt verdi.

PKK silah bırakacak mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu Makedonya'ya giderken uçakta gazetecilere önemli açıklamalar yaptı.

Açılım sürecinde pozitif bir momentum yakaladıklaırnı söyleyen Davutoğlu, PKK ve HDP'nin özerklik taleplerini de değerlendirdi. "Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nın önemli bir kısmını yerine getirdik, bunlar zaten AKP'nin benimsediği ilkeler" diyen Davutoğlu, bu konuda bir çekinceleri olmadığını, oturup her şeyi konuşabileceklerini belirtti.

Başbakan açılım sürecinin hedefi olan PKK'nın silah bırakması konusunda ise tarih vermekten kaçındı. Davutoğlu, "Beklenti oluşturmak ve beklentilerin çıtasını yükseltmek yerine bir an önce netice almak ve bu neticeyi günlük hayatta somut bir şekilde göstermek önemli" diye konuştu.

Davutoğlu, heyetler arası görüşmeye geçilmediğini, ancak formatın değiştiğini belirtti. Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın HAK-PAR ve HÜDA-PAR ziyaretleri de soruldu. "Süreç tek taraflı değil" diyen Davutoğlu, Arınç'a görüşme talimatını kendisinin verdiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

pkk başbakan davutoğlu