Firma 'Soma referansını' kapattı

“Asansör cinayetinde” 10 işçinin hayatını kaybettiği Torunlar GYO'nun “Torun Center” projesinde iş güvenliği danışmanlığını sağlayan firmanın referansları arasında 301 işçiye mezar olan madenin sahibi Soma Holding'in de yer aldığı ortaya çıktı.

Firma 'Soma referansını' kapattı

“Asansör cinayetinde” 10 işçinin hayatını kaybettiği Torunlar GYO'nun “Torun Center” projesinde iş güvenliği danışmanlığını sağlayan firmanın referansları arasında 301 işçiye mezar olan madenin sahibi Soma Holding'in de yer aldığı ortaya çıktı. Olayın sosyal medyada duyurulması üzerine iş güvenliğini sağlayan “NCA İş Sağlığı İş Güvenliği Merkezi” internet sitesinde ani bir değişikliğe giderek, referansların sıralandığı “projeler” bölümünü kapattı. Aydınlık'ın ulaştığı şirket yetkilileri ise “Soma Kömür İşletmeleri'yle hiçbir ilgimiz yok” diyerek kendi internet sitelerinde yer alan bilgiyi yalanladı.

Sorun bugüne mahsus değilmiş

İlgili bölümün internet sitesinden neden 'aniden' kaldırıldığını “NCA” şirketine sorduk. Aydınlık'a konuşan idari işlerden sorumlu olduğunu belirten bir şirket çalışanı “O bugüne mahsus bir olay değil, internet sitemizde uzun süredir bir problem var, girilmiyor siteye” açıklamasını yaptı. Açık olan bölümün sosyal medyada tartışma konusu olmasından dakikalar sonra kapatılmasının zamanlamasının dikkat çekici olduğunu vurgulamamız üzerine ise ilgili personel yetkililerle görüşüp bize geri döneceklerini belirtti.

NCA: Soma Maden'le ilgimiz yok

Kısa bir süre sonra telefonlarımıza geri dönüş yapan şirket personeli, yetkililerin “Bizim Soma Kömür Maden Ocakları'yla hiçbir ilgimiz yok” dediklerini aktardı. İdari işlerden sorumlu personel, şirket yetkililerinin konuya ilişkin yazılı açıklamalarını yarın yapacaklarını söyledi.

İnternet sitesiyle ilgili “aksaklığın” da şirket yetkilileri tarafından yeni farkedildiğini iddia eden personel, “Bu yönde bir çalışma yapılıyor. Yoğun girişten dolayı o kısımda bir sorun var” ifadelerini kullandı.

Gamze Çınlar/Aydınlık