TÜRGEV ve ENSAR gibi vakıflara devlet arazileri bedelsiz teslim edilecek

Zenginlerin elini rahatlatacak; yatırımcı, işletmeci ve ihracatçılara vergisel teşvik getiren Torba Kanun Tasarısı Meclis Genel Kurulu'ndan geçti. Tasarıya göre, TÜRGEV ve ENSAR gibi eğitim konusunda hizmet veren vakıflara devlet arazileri 49 yıllığına bedelsiz verilecek. Yat ve gemi sahiplerinden de vergi alınmayacak. Tasarının cemaat ve tarikatların önünün açabileceği belirtiliyor.

Yatı olandan vergi alınmayacak, TÜRGEV ve ENSAR gibi eğitim hizmeti veren vakıflara devlet arazileri bedelsiz teslim edilecek.

Meclis Genel Kurulu'nda zenginlerin elini rahatlatacak, yatırımcı, işletmeci ve ihracatçılara vergisel teşvik getiren Torba Kanun Tasarısı kabul edildi.

Tasarıya göre, yat ve gemi sahiplerinden vergi alınmayacak, kamunun elindeki taşınmazlar eğitim ve yurt faaliyetleri yürüten vakıflara bedelsiz verilecek.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis'ten geçen torba yasaya ilişkin görüşlerini Ulusal Kanal'a anlattı.

"Bu pakette, eğitim konusunda hizmet veren vakıflara yönelik muazzam bir teşvik getiriliyor. Öyle bir madde var ki devletin tesisini, arazisini, dağlık alanını, gölünü her şeyini vakıflara 49 yıllara bedelsiz veriliyor. Üstüne üstlük, bunların sözleşmelerini bedelsize çeviriyorlar."

Devletin eğitim hizmetlerine destek verirken geçmişten ders çıkartması gerektiğini söyleyen Çakırözer, FETÖ'nün büyüme sürecini hatırlattı.

"Bakınız daha yeni çocuklarımız Aladağ'da yandı. Onları kurtaramadık. O da vakıf yurduydu. FETÖ nasıl büyüdü? Hep bu cemaatlerin, yurtların içinden çıkarak. Bir musibet bin nasihttan iyidir. Devlet ders çıkartmalı, vakıfları kontrol etmeli."

Torba Yasayla belli başlı işverenlere de destek verilecek.

"İşverenlere askeri ücret desteği verilmeye başlandı. İşverene bu destek verilirken toplu iş sözleşmesi bulunan yerlere verilmiyor. Çiftçilere, esnaflara, çiftçilere, muhtarlara destek yok."

Çakırözer'e göre, tasarı hakkaniyete uygun değil.

"Sözde Emeklilere ilişkin kanun tasarısı ama hakkaniyete uygun değil. Emeklilerimiz aldıkları maaşın katsayısına göre ikramiye alması gerekir. Emeklilerimizin bunu hak ettiğiniz düşünüyoruz."

ulusalkanal.com.tr