Ek yerleştirme başvuruları başladı!

Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından ek yerleştirmeler için başvuru bugün itibariyle başladı. Üniversite adayları merkezi yerleştirmede boş kalan ve kayıt yaptırmayan 209 bin 223 kontenjan için 21 ağustos akşamına kadar internet üzerinden tercih yapabilecek. Başvuru yapacak adaylar için dikkat edilmesi gereken ayrıntılar var.

Ek yerleştirme başvuruları başladı!

Üniversite sınavında açıkta kalan adaylar için ek yerleştirme süreci başladı. 209 bin 223 boş kontenjan için internet üzerinden tercihler yapılabilecek. Tercih yapılırken adayların dikkat etmesi gereken noktalar var.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından sıra şimdi boş kalan kontenjanlara yapılacak başvurularda. Örgün lisans programlarında 40 bin 542, açık öğretim fakültelerinde de 22 bin 793 boş kontenjan var. Örgün lisans programlarında ise sınavsız geçiş kontenjanı 85 bin 404, YGS kontenjanı 60 bin 484 olmak üzere toplam 145 bin 888.

Ek tercih kılavuzunda İstanbul, Boğaziçi, İstanbul teknik üniversitesi ve Ankara üniversitesi gibi önemli üniversitelerde tıp, hukuk, işletme, iktisat gibi bölümlerde boş kontenjan bulunması dikkat çeken bir diğer konu.

Merkezi yerleştirmede olduğu gibi ek yerleştirmede de 30 tercih yapılabilecek ancak tercih listesinin hepsini doldurmak zorunlu değil. Adaylar isterlerse tek tercih de yapabilirler. Adaylar tercihlerini 21 ağustos akşamına kadar internet üzerinden yapabilecekler.

Adaylar puanlarının yerleşmek istedikleri lisans programının genel yerleştirmedeki puanından yüksek olması gerektiğine dikkat etmeli. Dolayısıyla ilk yerleştirmede kazanılmayan bölümün ek yerleştirmede de tercih edilmesi doğru değil.

Öte yandan Adaylar ön lisansta yerleşemedikleri programlar için ek yerleştirmede de tercih yapabilecekler.

Uzmanların genel uyarılarından biri adayları listelerine program kodlarını doğru yazmaları. İnternetten tercih yaparken de doğru işlem yapıldığından emin olunması ve tercih listesinin bir çıktısını saklanması öneriliyor.

ulusalkanal.com.tr