IŞİD'li teröristin ayakkabısından saldırı planları çıktı

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın takip ettiği IŞİD mensubu terörist, İstanbul'da uçağa binmeden hemen önce yakaladı. Örgüt kuryesi olduğu değerlendirilen Iraklı Waad Ayad'ın ayakkabı tabanında sakladığı 2 bellek bulundu. O belleklerden de İstanbul'un önemli noktalarının harita üzerindeki yerleri çıktı

IŞİD'li teröristin ayakkabısından saldırı planları çıktı

MİT istihbarat verdi, İstanbul polisi terör örgütü IŞİD'in kuryesini yakaladı.

Iraklı Waad Ayad, Sabiha Gökçe Havalimanı'ndan yurt dışına çıkacaktı. Ayad, "PC 8261" sefer sayılı Bağdat uçağına binmek üzereyken bilet kontrol noktasında polis tarafından gözaltına alındı.

Ayad’ın, ayakkabısının sağ tabanının altına özel bir bölme yaptırdığı ortaya çıktı. Özel bölme içerisinden şeffaf bantla sarılı 2 gigabaytlık harici bellek bulundu.

Iraklı Waad Ayad'ın üzerinden de 2 parça halinde Arapça yazılı not bulundu. Notta Türkiye’deki IŞİD'lilerin isimlerinin yazılı olduğu öne sürüldü.

IŞİD şüphelisinin ayakkabısının gizli bölmesinden çıkan 2 bellek incelendi. Belleklerden çok sayıda harita çıktı. Haritalar üzerinde de yer bilgilerinin bulunduğu tespit edildi. Bu yerlerin İstanbul'daki çeşitli polis merkezleri, kamu kuruluşları, alışveriş merkezleri, vakıflar ve camilerin adresleri olduğu belirtildi.

Waad Ayad çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da IŞİD şüphelisi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

ulusal.com.tr

terörist ışid MİT bağdat