Erdoğan'dan flaş Kabine revizyonu, S-400 ve Doğu Akdeniz açıklaması

Seçimler bitti, Türkiye'nin esas sınavı başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Türkiye'nin önündeki mecburiyetlere dikkat çekti. Türkiye ittifakı konusunda liderlerle görüşme yapılabileceği mesajını veren Erdoğan, S-400 konusunda "egemenlik hakkımız" vurgusu yaptı. Seçimlerden sonra yapılan ilk grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı, Doğu Akdeniz'deki tehditler ve Suriye'deki PKK varlığına ilişkin de kararlılık mesajları verdi.

Tehditlere karşı kararlılık mesajı verdi. ABD'ye karşı rest çekti. Türkiye ittifakının görevlerine değindi.

23 Haziran seçimleri geride kaldı. Türkiye önündeki iç ve dış sorunlara yoğunlaştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da seçimlerin ardından yaptığı ilk grup toplantısında konuştu. Önce İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik etti.

Türkiye ittifakının önemi de gündemindeydi. Türkiye ittifakı kapsamında liderlerle görüşme yapılacak mı sorusunu yanıtlayan Erdoğan görüşmenin yapılabileceği mesajını verdi.

İç politikada kabine revizyonu yapılacağı iddialarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız. Sipariş bu işler olmaz, hele hele bu vatanı sevenler olarak bunları sürekli gündemde tutmak şık olmaz" dedi.

Erdoğan dış politikada ise kararlılık mesajları verdi. ABD ile yaşanan S-400 krizine ilişkin "egemenlik hakkı" vurgusu yaptı.

"Sipariş ettiğimiz S-400 hava savunma sistemlerini inşallah önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz. S-400 meselesi, doğrudan egemenlik haklarımızla ilgilidir ve bundan geri adım atmayacağız."

Doğu Akdeniz'deki Türkiye'nin çıkarları da grup toplantısının gündemindeydi. Türkiye'nin sondaj faaliyetlerine ilişkin Yunanistan ve Fransa'dan gelen açıklamalara tepki gösterdi Erdoğan.

"Yunanistan Başbakanı ne söylerse söylesin bizim orada haklarımız var. Haklarımızı koruma adına hem arama tarama gemilerimiz hem sondaj gemilerimiz faaliyetlerini sürdürecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki terörle mücadeleye ilişkin de Ankara'nın kararlılığını yineledi.

"Bu terör koridorunu güvenlik koridoru haline getirmek istiyoruz. Türkiye'de mültecilerde oralarda yerleşim imkânı sağlayalım."

Cumhurbaşkanı konuşmasında ekonomiyle ilgili sorunlara da yer verdi.

"Kur, faiz ve enflasyon üçgeni içinde bunalanların hangi sıkıntıları çektiklerini iyi biliyoruz."

ulusal.com.tr