ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı John McCain, Ankara'da

Amerikan Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı John McCain, Ankara’ya geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen McCain’in ajandasında NATO'ya bağlı ülkelerin savunma harcamalarının arttırılması vardı. Zirvede Suriye’deki son gelişmeler de ele alındı

ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı John McCain, Ankara'da

CIA Başkanı Mike Pompeo ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'un ardından Ankara'ya önemli bir ziyaret daha yapıldı. Amerika'nın Suriye politikasında önemli isimlerden olan ve sahada çatışan çok sayıda grupla görüşmeler yapan ABD Senatörü John McCain Ankara’ya geldi.

ABD’nin Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı olan Senatör McCain, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Beştepe Saray'ında görüştü. Yaklaşık bir saat 20 dakika süren görüşmeye Başbakan Binali Yıldırım'ın da sonradan dahil olduğu belirtildi.

Görüşmede Amerika’nın NATO üyesi ülkelerin savunma harcamasının arttırma talebinin ele alındığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre zirvede, Suriye’de yaşanan son gelişmeler, Fırat Kalkanı Harekatı ve olası Rakka operasyonu da masaya yatırıldı.

Cumhuriyetçi Senatör McCain, Cumhuriyetçi Parti içinde Başkan Donald Trump'ı en sert eleştiren isimlerin başında geliyor.

ulusalkanal.com.tr

abd ankara mccain