Türk Sineması'nın 102. yılı anısına İstanbul'da çeşitli törenler düzenlendi

Türk Sineması'nın 102'nci yılı anısına İstanbul'da çeşitli törenler düzenlendi. Törenlerde Yeşilçam'ın efsane isimleri anıldı, sinemanın görünmeyen kahramanlarına da ödül verildi.

Türk Sineması'nın 102. yılı anısına İstanbul'da çeşitli törenler düzenlendi

Sinemamızın kamera arkasındaki emektarlarına, Türk sinemasının tarihi simgelerinden biri olan Emek Sineması'nda ödül verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Kenti Vakfı ve TÜRSAK'ın ortaklaşa düzenlediği törende, Yeşilçam'ın önemli isimleri ve sinemaseverler biraya geldi.

Törene ev sahipliği yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 102 yıllık Türk Sineması'nın ilk günkü sıcaklığını koruduğunu söyledi.

Usta sanatçı Cahit Berkay da, sinemanın görünmeyen kahramanlarına ödül verilmesinin anlamlı olduğunu belirtti.

Yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, ışık şefi Süleyman Çekiç, sanat yönetmeni Kadriye Deniz Özen, set amiri Mevlüt Ekinci, oyuncu Cevdet Balıkçı ve Neşe Arda, yapımcı Günay Kosova ile çok sayıda isim ödüle layık görüldü.

Törende Cahit Berkay da mini bir konser verdi.

Bir diğer etkinlik de Bakırköy'deydi. Tören Türk Sineması'nın 102. yılı ve Eylül ayında kaybettiğimiz Tarık akan anısına düzenlendi.

Bakırköy Belediyesi, Bakırköylü Sanatçılar Derneği ve Bakırköy Kent Konseyi işbirliği düzenlenen anma programı Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Gülsen Tuncer'in sunduğu gecede, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Tarık Akan’ın çocukları ve Türk sinemasının unutulmaz Bakırköylü isimlerine plaket sundu.

Gece, müzik dinletisi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

HABER: GÖKHAN ÇELİK - KAMERA: CANBERK HAZAR

ulusalkanal.com.tr