Bürokratlar panik halinde! İhale dosyaları elden ele kaçırılıyor

Bakanlıklarda seçim öncesi panik yaşandığı ortaya çıktı. AKP'nin seçimi kaybetme tehlikesi üzerine Genel Müdürler ve Müsteşar Yardımcılarının gizli toplantılar yaptıkları, büyük ölçekli ihale dosyalarını Bakanlıklardan kaçırdıkları belirtildi.

Bürokratlar panik halinde! İhale dosyaları elden ele kaçırılıyor

Seçime saatler kala ihale dosyalarının elden ele kaçırıldığı ortaya çıktı. AKP Hükümeti iktidarı kaybetme riskine karşı önlem almaya başladı. Aydınlık Gazetesi'nin güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberine göre kısa süre önce Başbakanlıkta yapılan bir toplantıda, seçim anketleri ve 7 Haziran sonrası değerlendirildi.

İktidar kanadında yapılan analizlerde AKP’nin tek başına iktidar olamayacağı bir koalisyon kuracağı öne çıktı.

AKP’nin tek başına iktidar olamaması bürokratları panikletti. Çok sayıda bürokratın seçim sonrası saf değiştireceği yönündeki istihbarat raporları başkentte panik rüzgarları esmesine neden oldu.

Başta büyük ölçekli ihaleler olmak üzere akçeli işlerle ilgili dosyaların güvenlik altına alınması kararlaştırıldı. Bu kapsamda bakanlıklarda gizli çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar içinde Müsteşarlar görevlendirildi.

Mesai sonrası Genel Müdürler ve Müstaşar Yardımcıları yaptıkları gizli toplantılarda kritik dosyaları elden geçirdi. Bazı dosyalar da kurum dışına çıkarıldı. Bakanlıklardan kaçırılan dosyalar temizlenmesi zor olanlar. Alınan karar ise yok etmek.

Aydınlık’a konuşan üst düzey bir bürokrata göre bakanlıklarda 15 gündür olağanüstü hareketlilik yaşanıyor. Pis işlerin altında imzası bulunan müsteşarlarda dosyaları temizlemek için yoğun çaba sarfediyor.

ulusalkanal.com.tr

bürokratlar