Kılıçdaroğlu: Kalkacaksa onlar kalksın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Milletinin adının silinmek istendiği yeni anayasa yapımı için Meclis'te kurulan uzlaşma komisyonu masasında sonuna kadar kalacaklarını belirtti. AKP ile birlikte anayasa yapmaya itiraz eden partililere yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Kalkmamız için hiçbir neden yok. Kalkacaksa onlar kalksın" dedi.

Kılıçdaroğlu: Kalkacaksa onlar kalksın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP, MHP ve HDP ile birlikte yer aldıkları "yeni anayasa" masasından kalkmayacaklarını açıkladı.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre önceki günkü yapılan parti meclisi toplatısında bazı üyeler CHP liderine, "ananayasa uzlaşma komisyonu masasını" terk etmeyi önerdi. AKP ile birlikte yeni bir anayasa yapma konusundaki kaygılarını dile getiren üyelere Kılıçdaroğlu, "biz demokrasi için masadayız, kalkmamız için hiçbir gerekçe yok" diyerek yanıtını verdi.

"Kalkacaksa diğer partiler kalksın" diyen CHP lideri, çarşamba günkü komisyon toplantısında CHP'lilerin komisyonun adının "Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma komisyonu" olmasını önereceklerini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu