İP Genel Sekreteri Özbey: Erdoğan'ı bildiklerini mahkemede anlatmaya çağırıyoruz

İP Genel Sekreteri Özbey: Erdoğan'ı bildiklerini mahkemede anlatmaya çağırıyoruz

İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey, Ergenekon davası sürecinde Beşiktaş Adliyesinde F Tipi yasadışı örgütlenme olduğunu açıkladığı konuşmasından dolayı hakkında Beşiktaş Adliyesi hakim ve savcılarına hakaret ettiği gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada Ankara Adliyesinde ifade verdi.

Adliye çıkışında basın mensuplarına bir açıklama yapan Özbey, şunları söyledi:

Türkiye’de 2007-2008 yıllarından itibaren Türk Ordusu’na, İşçi Partisi’ne ve vatansever aydınlara karşı bir tertip başlatıldı. ABD tarafından düğmesine basılan bu tertip, yargı ve emniyet içindeki F Tipi yasadışı örgüt tarafından yürütüldü.

Gerek Ergenekon, gerekse Balyoz ve diğer davaların bir tertip sonucu açıldığını, bu tertibi düzenleyenlerin F Tipi örgütlenme olduğunu başından beri belirttik. Bu açıklamalarımızı mahkeme önünde de dile getirdik. Tertiplerin yargı içinde, Beşiktaş Adliyesi içinde bulunan F Tipi çete tarafından yürütüldüğünü söyledik.

Bunları söylediğimiz için Beşiktaş Adliyesinde çalışan hakim ve savcılara hakaret ettiğimiz gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Az önce Ankara Adliyesinde bu konuda ifademizi verdik.

Biz, 6-7 yıldır yargı içindeki F Tipi çete tarfından yapılan tertiplerle yargılandığımızı, kahraman komutanlarımızın ve İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’in bu tertipler sonucu mahkum edildiğini söyledik. Bu konuda HSYK’ya defalarca suç duyurusunda bulunduk. “Bırakın Ergenekon’u Balyoz’u; Beşiktaş’ta F Tipi bir terör örgütü var. Bunu açığa çıkarın” dedik. Biz bu gerçekleri söyledik. Arkamızdan davalar açıldı.

17 Aralık’tan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakanı Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Eski Adalet Bakanı M. Ali Şahin, Başbakan Yrd. Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve HSYK Başkanı “Türk yargısı içinde bir çete var. Fethullah Gülen’in bir çetesi var. Bunlar bir paralel devlet yapısı kurdular. Bunların inine girip kökünü kazıyacağız” dediler.

İşçi Partisi tarafından dile getirilen yargı içinde çete olduğu gerçeği, devlet yetkilileri tarafından kabul edildi ve açıklandı.

Mahkemede verdiğimiz ifadede Erdoğan’ın, Bozdağ’ın, M. Ali Şahin’in, Efkan Alan’nın, Beşir Atalay’ın şahit olarak dinlenmesini talep ettik. Basına söylüyorsunuz, çete var, paralel yapı var, diye. Hatta Adana Savcılığı adını bile koydu. “Paralel Devlet Yapılanması” Terör Örgütü diye. Gelsinler, Erdoğanlar mahkeme önünde Fethullahçı çete, Fethullahçı Gladyo hakkında bildiklerini anlatsınlar.

Ben buradan Tayyip Erdoğanlara bir çağrı yapıyorum. Eğer inlerine girmek ve Türkiye’yi büyük bir beladan kurtarmak istiyorlarsa, gelsinler burada mahkemeye anlatsınlar.

Özbey’in Ankara Adliyesi önünde yaptığı konuşmanın görüntüleri Aşağıdaki internet adresindedir.

ulusalkanal.com.tr