İlker Başbuğ kumpası anlattı

Ergenekon Davası'nda müebbet hapse mahkum edilen Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kumpasla ilgili konuştu. Başbuğ, "Ayarlanmış hakim ve savcılarla, gizli tanıklarla, sahte delillerle bize kumpas kuruldu. Bunun aksini iddia etmek eşyanın tabiatına aykırı" dedi. Örnek olarak da Erzincan'daki Ergenekon tertibini gösterdi.

İlker Başbuğ kumpası anlattı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kumpasla ilgili konuştu. Başbuğ, "Ayarlanmış hakim ve savcılarla, gizli tanıklarla, sahte delillerle bize kumpas kuruldu. Bunun aksini iddia etmek eşyanın tabiatına aykırı" dedi.

Başbuğ, Erzincan Ergenekon ve Islak imza tertiplerini örnek gösterdi. Başbuğ, "Asıl niyetleri bu planı çok geniş bir alana yayarak, TSK'nın bütün birimlerinde komple bir tasfiye yapmaktı. Bunu iki nedenden yapamadılar" ifadelerini kullandı. Bu iki nedeni ise Yargıtay'ın dosyayı devralması ve Orgeneral Saldıray Berk'in ifadeye gitmemesi olarak açıkladı.

Eski Genelkurmay Başkanı "Bütün bu olaylar kumpastır. Bir merkezden yapılmış kumpas... Poliste, yargıda, medyada kadroları var" dedi.

ulusalkanal.com.tr

ilker başbuğ kumpas