AKP'li vekil, Vali Coş'tan "illallah" etti

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'tan, AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın'ın da illallah ettiği ortaya çıktı. Küçükaydın, defalarca şikayet ettiği Coş için İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği mektupta, açtı ağzını yumdu gözünü.

AKP'li vekil, Vali Coş'tan "illallah" etti

Küçükaydın, Vali Coş'u yasadışı ortam dinlemesi yaptırmakla suçladı.

“Vali ciddi bir telefon dinletme hastalığına müpteladır. Güvenlik güçlerini kullanarak milletvekillerini, belediye başkanlarını yasal olmayan şekilde dinlettiği ve dinlemelerin belli yerlere servis edildiği kuvvetle muhtemeldir.”

Küçükaydın'a göre, Vali Coş, Bingöl'den başlayarak görev yaptığı bütün illerde kendi müteahhidi H.A'yı da yanında götürdü. Bu kişi için Adana'da lüks büro açıldığı ve ihalelerin bu bürodaki toplantıyla yönlendirilmek istendiği de Küçükaydın'ın Coş'a yönelttiği suçlamalar arasında. Küçükaydın, "Allah’tan bu kişi ölmüş ve bu büro kapanmıştır" dedi.

AKP Adana Milletvekili Küçükaydın, İçişleri Bakanı'nın Vali Çoş hakkındaki şikayetine boynunu büktüğünü kaydetti.

“Özel bir durum var demek ki. İçişleri Bakanı’na sormak lazım. Ben birkaç defa sordum, boynunu yana büküyor hep. İdris Naim Şahin’e de şifai olarak sormuştum. Kusur onda değil, onu orada tutanlarda, koruyanlarda.”

Vali Hüseyin Avni Coş'u kimin koruduğu ise öğle saatlerinde belli oldu.

Karşılıklı açıklamalar ve Erdoğan'ın bu sözlerinden sonra akıllara takılan soru şu: Hüseyin Avni Coş'u vazgeçilmez hale getiren ne? Dinlettiği telefonlar mı? Yoksa elindeki bir dosya mı?

ulusalkanal.com.tr