KKTC’de adaylar destek arayışında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için müzakereler başladı. İkinci tura kalan Ersin Tatar ve Mustafa Akıncı, seçimde kilit konumundaki Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni ziyaret etti.

KKTC’de adaylar destek arayışında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için adaylar ittifak arayışında…

İlk turda en yüksek oyu alan Başbakan Ersin Tatar ve mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, siyasi partiler ile müzakere turuna başladı. Tatar ve Akıncı, seçimin anahtar partisi konumundaki Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni ziyaret etti.

İlk ziyareti, Ulusal Birlik Partisinin Adayı Ersin Tatar gerçekleştirdi. Tatar, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı.

CTP lideri Erhürman ise Tatar'a ikinci tur için başarılar diledi. Kıbrıs Türk halkının sorunlarının çözümü için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı da ilk ziyaretini Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne gerçekleştirdi. Akıncı ve CTP Genel Başkanı Erhürman görüşme sonrası kameralar karşısına geçti. Akıncı'nın destek talebine Erhürman, kararı akşam saatlerinde toplanacak olan Parti Meclisi verecek yanıtını verdi.

Federasyon temelli çözümü savunan CTP lideri Tufan Erhürman, ilk turda Tatar ve Akıncı’dan sonra en yüksek oyu almıştı. 1. turda en yüksek oyu alan Tatar, seçim öncesi anketlerde 2. turun da favori adayı konumunda. Türkiye ile yakın ilişkileri ve Doğu Akdeniz'deki milli çıkarları savunan Ersin Tatar'a iki konuda KKTC halkından büyük destek olduğu anketlere yansımıştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde cumhurbaşkanlığı seçiminin 2’nci turu 18 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

ulusal.com.tr

kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti Mustafa Akıncı ersin tatar