TRT'de sansürün adı “refleks“ oldu

TRT, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da kullandığı "Kürdistan" kelimesini sansürledi. CHP'liler bu sansürün gerekçesini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sordu. Arınç "Alışıla gelmiş refleks" dedi.

TRT'de sansürün adı “refleks“ oldu

TRT, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'daki açılım mitinginde kullandığı "Kürdistan" kelimesini sansürledi. Konu, CHP'liler tarfından Meclis'e taşındı. CHP Milletvekili Aliz Özgündüz, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sansürün nedenini sordu.

“TRT'de canlı yayın alt yazısında 'Kürdistan' sözü 'Kuzey Irak Kürt Bölgesi' şeklinde verilmiştir. TRT'nin başbakana sansür uygulama nedenleri nelerdir, bu sansüre kim karar vermiştir, bu kişi hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?”

Arınç'ın bu soruya yanıtı oldukça ilginç oldu. Arınç sansürü, "Alışıla gelmiş refleks" olarak açıkladı.

“Söz konusu kelime, kamuoyu için çok yeni bir durum olduğundan o an için fark edilememiş ve alışıla gelen refleksle ekrana önergede belirtilen biçimde yansımıştır.”

Özgündüz soru önergesinde, Türkiye'nin Güneydoğusu ve Suriye'nin Kuzeyinde aynı ismin kullanılıp kullanılamayacağını da sordu. Arınç son on yıl içerisinde çeşitli platformlarda aynı tanımlamanın dillendirildiğini söyledi; "Bu uygulama devletin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı ve TRT ile birlikte bütün basın organlarında devam ettiriliyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr