Nazım'a şiir yazan komutan

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Silivri Cezaevi'nde dördüncü kitabını yazdı. "Suçlamalara Karşı Gerçekler" Pazartesi günü okuyucuyla buluşuyor. Bir Genelkurmay Başkanı'nın hapisteki günleri, çalışmaları ve sürece ilişkin düşüncelerine yer veren kitapta, ilginç bilgiler yer alıyor. Hapse girene kadar şiirle ilgisi olmayan Başbuğ, Usta Şair Nazım Hikmet'e nasıl şiir yazdı?

Emrah Taştan

Türkiye, onun sesini en son bu açıklamayla duydu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Silivri Cezaevi'nde dördüncü kitabı "Suçlamalara Karşı Gerçekler"i yazdı.

Cezaevinde geçen iki yılı, düşünceleri ve değerlendirmeleriyle; okur karşısına çıktı İlker Başbuğ...

"Suçlamalara Karşı Gerçekler"de, Türk Ordusu'nu hedef alan tertiplerle ilgili düşüncelerini de yazdı... Müebbet hapis cezası aldığı Ergenekon tertibini anlattı. Tertiple yatılıp tertiple kalkılan günlerde sınıfta kalanları sıraladı.

"Bu tarihi süreçte; Yargı aldığı kararlarla sınıfta kaldı. Siyaset, sadece konuşarak ve seyrederek sınıfta kaldı. Medya, gerçeklere dokunmaktan çekinerek sınıfta kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, muvazzafı ve emeklisi ile silah arkadaşlarına vefasızlık göstererek sınıfta kaldı."

Kitapla birlikte, Başbuğ'un bir de ilginç yönü ortaya çıktı. Hayatı boyunca şiire olan ilgisizliğini Silivri'de yendiğini yazdı Genelkurmay Başkanı. Başbuğ, "Yüce Türk Şairi" ifadeleriyle andığı Nazım Hikmet için yazdığı şiire yer verdi kitabında.

Kaynak Yayınları'ndan çıkan 304 sayfalık kitap, kılınçları, çelenkleri, yıldızları ve sırmalarından koparılmış bir tutuklu Genelkurmay Başkanı portresi sunuyor okura... Bir tertip mağdurundan çok, neden hedef alındığının farkında olan bir mücadele adamı yer alıyor kitapta.

"Suçlamalara Karşı Gerçekler", İlker Başbuğ'un tutuklulukta tam iki yılı doldurduğu 6 Ocak Pazartesi günü okurlarıyla buluşacak..

Kitabı incelemek için aşağıdaki görsele tıklayınız:

ulusalkanal.com.tr

ergenekon ilker başbuğ kaynak yayınları suçlamalara karşı gerçekler