Araç sahipleri dikkat! Yüzde 40 oranında arttı

Aracı olanlar dikkat. Önümüzdeki günlerde araç sigortasına daha fazla para ödeyebilirsiniz.. Çünkü, Danıştay, sigorta şirketlerinin araç tamirinde eşdeğer parça kullanmasınının yürütmesini durdurdu. Bu nedenle şirketler arıza ve kazalarda tamir için orjinal parça kullanmak zorunda. Döviz kuru nedeniyle orjinal parça kullanımı maliyeti yüzde 40 artırıyor. Bu da vatandaşın cebine yansıyabilir.

Araç sahipleri dikkat! Yüzde 40 oranında arttı

2015 yılında getirilen bir düzenleme ile sigorta şirketleri araçların önemli mekanik aksamları dışında eş değer yani orjinaline birebir benzeyen parça kullanabiliyordu. Ayrıca şirketler, eski araçlardaki kullanılmış parçaları da arıza tamiri için kullanıyordu.

Bazı orjinal parça satıcısı şirketler konuyu mahkemeye taşıdı. Danıştay'dan çıkan son kararda da sigorta şirketlerinin eş değer parça kullanımı durduruldu.

Orjinal parça ithaline mecbur kalan sigorta sektörünün hasar tamir maliyeti de döviz kuru nedeniyle yüzde 40 oranında arttı.

Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Türkiye Sigortalar Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Atilla Oksay, dünyada uygulanan sistemi anlattı.

Sigortacılara göre bu karar sektörü etkiliyor. Maliyet artışı tüketiciye yansımıyor. Ancak sadece şimdilik...

Sigortacılar eş değer parça üretiminde yerli üreticinin teşvik edilmesi gerektiği görüşünde.

Haber: Deniz Adalı-Kamera: İhsan Ulak​

ulusalkanal.com.t

r

araç sahipleri