Ersöz'den ilk mesaj

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz tahliye kararının ardından ilk kez Ulusal Kanal'a konuştu. Kamuoyuna ilk mesajı, "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" oldu. Türkiye'yi hedef alan tertiplerin çöktüğünü belirten Ersöz, "Güzel günler yakın" dedi.

Ersöz'den ilk mesaj

Emekli TuğgeneralLevent Ersöz, dün akşam Ergenekon'dan tahliye edilmesinin ardından ilk kez Ulusal Kanal'a konuştu. İşçi Partisi üyesi Ersöz'ün ilk mesajı, Haziran Ayaklanmasının ana sloganları arasında yer alan "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" oldu.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ndeki odasının penceresinden öğrencilerin Berkin Elvan için astığı pankart görülüyordu. "Gençler çok iyi işler yapıyor" dedi. Demir parmaklıklı mahkum koğuşunda, tahliye kararının ardından özgürlük havası hakimdi.

Eşinin telefonu hiç susmadı. Ziyaretçiler ve hastane personeli, tahliye olan Ersöz'ü tebrik etmek için sıraya girdi.

Göğsüne takılı hortumla yaşamak zorunda olan Ersöz'ün morali yerindeydi. Türkiye'yi hedef alan tertibin çöktüğünü belirterek, "Güzel günler yakın" dedi. Tertibin Türkiye'nin farklı kesimlerini bir araya getirdiğine dikkat çekti.

Levent Ersöz, hakkındaki "Erdoğan'ı dinlemek" suçlamasının "paralel yapı" tartışmasıyla açığa çıktığını belirtti.

Ersöz, "Erdoğan'ın cemaat tarafından dinlendiği ortaya çıktı. Paralel yapıyı bilmiyorduk diyorlar. 2004 Milli Güvenlik Kurulu tutanaklarında var. MİT de anlattı, Emniyet de, Genelkurmay da... Öncelikli tehdit irtica ve bölücülüktü. F Tipi yapı da bu kapsamda anılıyordu. Bu yapı o zamandan beri vardı ve dinlemeleri yapıyordu. Kesinlikle Başbakan'ın dinlenmesinin ardından cemaat var." dedi.

Ersöz, Erdoğan'ın görüşmelerini haberleştirdikleri için tutuklanan Haber Müdürümüz Ufuk Akkaya ve Mehmet Deniz Yıldırım'ın gazetecilik görevini yaptığına dikkat çekti.

Ersöz, "Hem Ufuk Akkaya hem de Deniz Yıldırım, suçsuz yere içeride yattılar. Gerçekten gazetecilik yaptıkları için tutuklandılar. Kamuoyu ile paylaşmaları gereken bilgiyi paylaştılar." şeklinde konuştu.

Levent Ersöz, tertipçilerden hesap sorulacağını söyledi.

Haber: Emrah Taştan

ulusalkanal.com.tr

ulusal kanal Levent Ersöz tuğgeneral