Fırat Kalkanı Harekatı'nda 75 IŞİD hedefine 289 fırtına mermisi atıldı

Fırat Kalkanı Operasyonu’nun 27’nci gününde ateş destek vasıtaları tarafından tespit edilen 75 IŞİD hedefine 289 adet Fırtına mermisi atıldı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 75 IŞİD hedefine 289 fırtına mermisi atıldı

TSK tarafından yapılan bilgilendirmede şunlar denildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

19 Eylül 2016 günü saat 18.00’a kadar meydana gelen gelişmeler:

Azaz-Rai bölgeleri arasında, Muhalif unsurlardan oluşan beş Özel Görev Kuvvet Grubu, güney istikametinde DEAŞ’a yönelik taarruzlarına devamla; Rai batısında yer alan Sandarah ve Kadriş meskûn mahallinde kontrolü sağlamıştır. Saat 18.00 itibarıyla harekât devam etmektedir.

Rai-Cerablus bölgeleri arasında, halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerdeki savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine devam edilmiştir.

Çatışmalar esnasında Muhalifler ve destek sağlayan unsurlarımızda gün içinde harekâtı olumsuz etkileyecek bir kayıp ve zayiat meydana gelmemiştir.

Toplam kontrol altına alınan alan yaklaşık 900 km2 ye ulaşmıştır.

Ateş Destek vasıtaları tarafından tespit edilen 75 DEAŞ TÖ hedefine 289 adet FIRTINA mermisi atılmıştır (Toplam: 764 hedefe 3159 atım)

18 Eylül 2016 tarihinde 20.34-22.09 saatleri arasında Baragitah ve Sandarah bölgelerine Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekatı düzenlenmiş; bölgede cephanelik, barınma alanı ve sözde karargâh olarak kullanıldığı tespit edilen DAEŞ’e ait üç adet sabit hedef ateş altına alınarak imha edilmiştir.

Koalisyon Güçleri tarafından Sandarah ve Cakka bölgelerinde tespit edilen DEAŞ TÖ unsurlarına yönelik toplam 3 hava harekâtı icra edilmiş, 1 komuta kontrol merkezi ve 2 EYP imha edilmiştir.

Suriye sınır hattında bir adet Bayraktar ve bir adet Gözcü İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir.

AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

ulusalkanal.com.tr