TTK Başkanı Yaramış darbeciler hakkında yaptığı açıklamanın ardından özür diledi: "Yanlış kelime kullandım"

Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış, darbecilerle ilgili tartışmalı sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Pişman olan darbecilerin affedilmesini isteyen Yaramış, bu sözlerinden dolayı özür diledi. “Darbeye karışmamış diyeceğim yerde karışmış ifadesini kullandım. Özür dilerim” dedi. Yaramış, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın istemesi halinde istifa edeceğini de söyledi.

TTK Başkanı Yaramış darbeciler hakkında yaptığı açıklamanın ardından özür diledi: "Yanlış kelime kullandım"

Bu sözleri tepki topladı, özür diledi, “istenirse istifa ederim” açıklaması geldi.

Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ın Türk Tarih Kurumu Başkanlığına getirilmesinden bu yana tartışmalar bitmiyor. Ensar Vakfı yöneticilerinden, İskilipli Atıf Hoca savunucusu Yaramış bu kez 15 Temmuz ile ilgili sözleri nedeniyle tepkilerin odağı oldu.

Ahmet Yaramış, Afyonkarahisar’da düzenlenen bir panelde darbe girişimine karışmış ve pişman olmuş kişilerin affedilmesi gerektiğini savundu. Bu sözlerin ardından Yaramış'a tepki yağdı.

Tepkilerin ardından Ahmet Yaramış'tan yeni bir açıklama geldi. Darbeye karışmamış ve etkin pişmanlıktan faydalanan kişileri kastetmek istediğini öne sürdü. Hürriyet'e konuşan Ahmet Yaramış, itirafçıların topluma karışması gerektiğini ifade etti.

Yaramış, “Karışmamış diyeceğim yerde karışmış kelimesini kullandım. Bu bana büyük bir ders oldu. Sözümün arkasında değilim. Herkesten özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ahmet Yaramış, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da konuyla ilgili bir mektup gönderdiğini açıkladı. Erdoğan'ın istemesi halinde istifa edeceğini de aktardı.

Yaramış'ın Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na getirilmesi de olay olmuştu. Tarihçiler, Cumhuriyete karşı ayaklanmaların başını çeken İskilipli Atıf Hoca'nın savucunusu bir kişinin bu makama getirilmesinin kabul edilemeceğini vurgulamıştı.

ulusal.com.tr

darbe Türk Tarih Kurumu ahmet yaramış