Emekli Albay Muzaffer Tekin aramızdan ayrılalı 1 yıl oldu

Henüz genç bir teğmenken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kazandığı zafer ile adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Türkiye'ye kurulan kumpasa karşı mertçe direnen bir Albay olarak hayata veda etti Muzaffer Tekin. İşte ölümünün birinci yıl dönümünde Muzaffer Tekin'in kahramanlık dolu yaşam öyküsü...

1969 yılında Kuleli Askeri lisesinden, 1972 yılında da Kara Harp Okulu'ndan Piyade Teğmen rütbesiyle mezun oldu. İlk görev yeri Bolu Komando Tugayı'ydı.

Yakın dostlarının "Zafer Yüzbaşı" dediği Muzaffer Tekin, henüz 1 yıllık teğmen iken Kıbrıs Barış Harekâtı'na katıldı.

Ada'ya ilk ayak basanlardandı. Harekâtta en çok muharebeye giren takımın komutanı oldu. Savaşın en kritik alanlarından biri olan; Lapta ile Karapa arasındaki tepeyi Grivas'ın EOKA-B'cilerinden geri aldı.

Başarılarından dolayı "üstün cesaret ve feragat altın madalyası" ile taltif edilen Muzaffer Tekin henüz 24 yaşındaydı.

Kıbrıs Türkleri, cephe taarruzuyla ele geçirdiği tepeye "Zafertepe!" ismini verdiler.

Muzaffer Tekin, Tuzla'da Alay Nöbetçi Amiri olduğu 18 Mart 1985 günü yaşanan bir gazino baskını ile ilişkilendirilerek, henüz yüzbaşıyken emekli edildi. Ancak mücadelesi sona ermedi. Sivil hayatta da; soykırım yalanından Kıbrıs sorununa kadar birçok alanda çalışmalarını sürdürdü.

Taa ki, Danıştay suikasti ile ilişkilendirilip Ergenekon kumpasına dahil edilene dek!

Muzaffer Tekin bu ağır suçlamayı kaldıramamıştı. Olaydan 2 hafta sonra, canına kıymak istedi. Ancak kurtarıldı.

4 gün gözaltında kalan Muzaffer Tekin serbest bırakıldı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün devraldığı dosya kapsamında da 2007 yılında tutuklandı.

Hastalığını tutuklu olduğu Silivri Cezaevi'nde öğrendi. Kanser teşhisi konulana kadar 4 buçuk ay hastane hastane dolaştırılan Albay Tekin'in hastalığı bu sürede içinde ilerledi ve 4'üncü evreye ulaştı.

Her tetkik farklı bir hastanede yaptırıldı. Bu nedenle kesin tanı konulamadı, kanser teşhisi gecikdikçe tedavi de yapılmadı.

İnceleme için vücudundan parçalar alınan Albay Tekin'e sonunda teşhis kondu. Pankreas kanseriydi ve kanser tüm vücuduna yayılmıştı.

Dört ay içerisinde 17 kilo veren Tekin'in ağrıları şiddetlenince 12 Şubat 2014'te hastaneye kaldırıldı.

Ergenekon'dan zaferle çıkan Muzaffer Tekin, kansere yenik düştü ve 1 Nisan 2015 günü aramızdan ayrıldı.

Kıbrıs'ın Zafertepe'sine adını veren ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne zaferi götüren o kahraman Albay, İstanbul Nakkaştepe'de ebedi istirahatgahında...

ulusalkanal.com.tr