Iğdır'da tandır lavaşı kadınların geçim kaynağı
Iğdır'ın hamarat kadınları lavaş ekmeği yapıyor. Onlar bu işi yaparken çok eğleniyorlar ve aile bütçesine katkı sağlıyorlar.
Haber: Serdar Ünsal
Elleri hem hızlı hem hünerli... Yaptıkları işi severek yapıyorlar. Bu sayede zinde kaldıklarını söylüyorlar.
Iğdır'ın hamarat kadınları, tandır ekmeğinde işinin ehli. Usta ellerde özenle pişirilen lavaşın tadına doyum olmuyor.
Doğu ve GüneydoğuAnadolu Bölgesi'ndeki vatandaşların yoğun tercih ettiği tandır ekmeği, Iğdırlı kadınların geçim kaynağı oldu.
Iğdır'da iki kadın girişimci bir araya gelerek tandır lavaş fırınını kurdu. Kendilerinin yanı sıra diğer kadınlara da iş imkanı sağladı.
Gün ağarmadan hamur hazırlanıyor. Saat 8 gibi tandır yakılıyor. Daha sonra lavaşlar pişiriliyor.
"UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi"ne giren lavaşa, vatandaşlar yoğun rağbet gösteriyor.
Günlük 700 ile bin arasında lavaş pişiren kadınlar, çalışmaktan memnun.