Cevizli- Fıstıklı köfte
Manisa, Tekirdağ, Bursa, İzmir... Bu dört ilimiz köftesi ile meşhur Ancak bu sıralamaya güçlü bir rakip çıktı. Antalyalı iş adamı Ali Rıza Tekin'in ceviz ve antep fıstıklı köfleriyle artık Antalya'da köftesi ile anılmaya aday...
Yüzde yüz yerli et, yüzde yüz el yapımı, yüzde yüz katkısız, yüzde yüz lezzetli... Bu sloganla ile yola çıkan işadamı Ali Rıza Tekin Türkiye'ye yeni lezzetler kazandırmayı hedefliyor.
Manisa, Tekirdağ, Bursa ve İzmir köftelerine kardeş bir şehir daha eklenebilir. Ceviz ve antep fıstıklı kapama köfteleri ile Antalya da köftesiyle anılmaya aday şehirlerimiz arasında girmeye hazırlanıyor.
Türk hayvancılığını kalkındırmak için yerli et tercih ettiklerini vurgulayan İşadamı Ali Rıza Tekin, yerli ürünler ile Türk ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerin belirtti.
Antalya'da 2006 yılından bu yana beğeniye sunulan ürünler ilk kez şehir dışına çıktı ve İstanbullularla buluştu. Balık Ayhan da cevizli ve Antap fıstıklı köfteleri tadan ilk isimler arasında yer aldı.
HABER: EDA ÇON
KAMERA: BÜLENT ÜNAL