Rusya, Ankara'dan bu talepte bulundu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağının pilotunun öldürülmesinden sorumlu olanların yargılanmasını istedi. Zaharova, "Türk makamlarından Alparslan Çelik ve suç ortaklarının tutuklanmasını istiyoruz" dedi.

Rusya, Ankara'dan bu talepte bulundu

Rusya, Türkiye tarafından düşürülen uçağın pilotunu öldürenlerin tutuklanmasını istedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, 24 Kasım'da düşürülen Rus savaş uçağındaki iki pilottan birinin öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Zaharova, pilotlarını öldürmekle suçladığı Türk vatandaşı Alparslan Çelik ve suç ortaklarının yargılanmasını istedi. Sözcü, "Çelik'in yabancı bir ülkenin topraklarında yasadışı silahlı oluşumlar safında savaşa katılmaktan cezalandırılması için acil tedbirler almasını talep ediyoruz" dedi.

Rusya Dışişleri Sözcüsü, pilotu öldüren kişinin Türk basınına verdiği röportajları da eleştirdi. Zaharova "Türkiye'nin önde gelen gazetelerinden birinin katil ve teröriste, işlediği suçu övgüyle anlatması, Rusya ve Rus halkına nefret saçması için platform sunması şaşkınlık ve kızgınlık yaratıyor. Ankara'nın silahlı oluşumların saflarında yer almasına yönelik duruşu nedir? Bu soruya yanıt verilmesinin zamanı geldi" dedi.

ulusalkanal.com.tr

ankara rusya