Erdoğan'ın bütçesi yüzde 97 artırıldı!

Hükümetin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu 2015 bütçe tasarısında Cumhurbaşkanlığı için ayrılan ödenek dikkat çekti. Bütçenin geçen yıla kıyasla yüzde 97 oranında arttırıldığı ortaya çıktı.

Erdoğan'ın bütçesi yüzde 97 artırıldı!

Cumhurbaşkanlığının bütçesi neredeyse yüzde 100 oranında artış gösterdi. “Artış başkanlık sistemi bütçesi mi yapılıyor?” sorusunu akıllara getirdi.

Yurt Gazetesi Yazarı Göksel Bozkurt’un köşesinde kaleme aldığı yazıda hükümetin 2015 yılı bütçesi için Cumhurbaşkanlığına ayrdığı kaynak dikkat çekti.

Abdullah Gül’ün geçen yıl Çankaya’ya 201.5 milyon ödenek istediğini belirten Bozkurt, Erdoğan’ın ise 2015 için 397 milyon lira talep ettiğini kaydetti.

Tasarının Meclis'te onaylanmasıyla birlikte 2015 yılı bütçesi Çankaya'ya ayrılan en büyük bütçe olarak kayıtlara geçecek.

Bozkurt, Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki söz konusu artışın nedeninin yalnızca “Ak Saray” olmadığını ifade etti. Bozkurt, üç yıla yayılan bu yüksek artışın “Erdoğan’ın başkanlık sisteminin bütçesi mi yapıldı” sorusunu gündeme getirdiğini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr