Perinçek, Kılıçdaroğlu görüşmesinin ayrıntılarını Milliyet'e anlattı

Olası bir ittifak halinde CHP ile sandalye pazarlığına girmeyeceklerini vurgulayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, anket şirketlerinin Vatan-CHP birlikteliğinin oyları yüzde 35’e çıkarabileceği verisine ulaştıklarını belirtti

Perinçek, Kılıçdaroğlu görüşmesinin ayrıntılarını Milliyet'e anlattı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1 Kasım’da CHP çatısı altında seçim işbirliği için görüşmeler yürüttüklerini ve iktidar olma sloganlarının ise “Yeni Biz, Büyük Türkiye” olduğunu söyledi.

Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını Milliyet’ten Önder Yılmaz'a anlattı.

Perinçek “Sıcak, olumlu ve umut verici” dediği CHP ile görüşmeler konusunda şu mesajları verdi:

1 KASIM’IN ANAHTARI: 1 Kasım’a giderken bir anahtar oluştu. 24 Temmuz’da yaşanan kırılma sonrası o anahtar “ülke bütünlüğü, Vatanseverlik. Bunun eylemdeki adı ‘bölücü teröre karşı birleşme ve kararlılık’ anahtarı. 1 Kasım seçimini kim kazanacak derseniz vatan bütünlüğü konusunda millete güven veren en kararlı tutarlı hareket siyasi çaba 1 Kasım’da başarılı olacak. İktidar formülü vatan bütünlüğünü sağlayan ve Türkiye’yi üretim ekonomisine geçirecek güven veren siyasi hareket hükümet olacak.

ÖNERİLEN FORMÜL: Türkiye’yi artık AKP yönetemez. Türkiye’yi borç batağına batırdı. PKK’ya büyük olanaklar sağlayarak Türkiye’nin bölünme tehlikesini kangrenleştirdi. Onun için AKP’yi iktidardan indirecek yerine bir hükümet oluşturacak bir çözüm üretmemiz lazım. Daha çok söylenen ‘AKP’yi iktidardan indirelim alaşağı edelim’. İndireceğim dediğinizde yerine ne getireceksiniz?. Yerine koyacağını görmeden halk devirmez. Devirmek bir eylem değildir, esas eylem yerine koymaktır. İktidar olmaktır. Halkın buna ikna olması lazım. Biz o formülü ürettik ve CHP’ye sunduk. Gelin birlikte iktidar olalım. CHP çatısı altında o eksende seçime girelim. Seçim işbirliği yapalım.

VATAN’NIN 3 KATKISI: Vatan Partisi’nin büyük katkıları olur. Nasıl katkısı olur? Sandığa gelmeyen seçmeni sandık başına getirir. Sandığa gitmeyen yüzde 15’in yüzde 7 - 8’ini getirirse tablo tamamen değişir. CHP bu seçmeni kendi başına ikna edemiyor. Biz Vatan Partisi olarak ikna ederiz. Yüzde 10 barajını geçemeyecek yargısıyla onlar Vatan partisine oy vermiyor ama CHP ile yan yana geldiğimiz zaman bir kere onu sandığa çekeriz. İkincisi vatansever oyları toplarız. Bütün partiler vatansever oylara sesleniyor. Bizim de Türkiye’nin gerçek vatansever güçleri olarak CHP ve Vatan Partisi olarak seçmene ‘esas bu vatanı bütünleştirecek kuvvet biziz, biz yaparız bunu’ diye mesaj vermemiz lazım. Üçüncüsü de elverişli bir dalgalanma içinde seçime gidiyoruz. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu, Mehmetçik mitingleri, 29 Ekim’den 3 gün sonra seçim oluyor bizim için büyük bir avantaj, 29 Ekim’de 100 binleri ayağa kaldırırız, her yerde. Cumhuriyet rüzgarı estiririz. Seçim tarihi de anlamlı. 1 Kasım 1922 saltanatın kaldırılması. AKP saltanatının yıkılması yaşanmış olur.

ADINI SİZ KOYUN: Adını siz koyun dedim. İttifak ismini beğenmiyorsanız işbirliği mi güç birliği mi dersiniz. Siz büyük parti ve Önder konumunda olduğunuz için çatı parti olduğunuz için. Önemli olan Türkiye’yi bu karanlıktan çıkaracak bir hükümet formülünü yaratmak.

PAZARLIK YOK: Biz sandalye pazarlığı yapmayacağız. Size bir rakam söylemiyoruz. Ama bir ilke öneriyoruz. Başarı ilkesi. Kararı siz vereceksiniz. CHP’ye diyoruz ki sizin listelerden seçime girilecek. Karar verecek olan sizsiniz, pazarlığa gerek yok. Hedefimiz hükümet olmak. 132’den 220’nin üzerine çıkmak. Biz 132’den mevcut sandalyeden bir şey istemiyoruz. Vatan Partisi’yle CHP’nin vekil sayısı 220’nin üzerine çıkacak. Bunu nasıl yapabiliriz? Tabi ki rüzgar yaratacak isimleri listelerde göstererek.

PENCERE OLURUZ: Biz beraber olalım, CHP’nin milletvekilliği çıkaramadığı Güneydoğu ve Doğu’dan milletvekilliği çıkaracağız. Gerçekten orada insanlar her an telefon geliyor. Mehmetçiğe siper oluyor yerel hak, PKK’yı protesto ediyor. Birliğe bütünlüğe sahip çıkan parti diye Vatan Partisi’ne sahip çıkıyorlar. ‘Vatan Partisi Doğu ve Güneydoğu’da CHP’ye bir pencere olabilir’ dedim Kemal Bey’e.

OYLAR % 35’E ULAŞIR: CHP ile karşılıklı görüşmeler dün de devam etti. Samimi, dürüst, açık kalpli görüşmeler oldu. CHP de biz de bazı anket kuruluşlarına başvurduk, onlara sorduk. Böyle bir beraberlik ne gibi sonuçlar alır diye. Onlardan çok çarpıcı, etkili cevaplar geldi. CHP’de yapmış aynı şeyi. Yüzde 30 - 35 oya sıçrar diyorlar. Çünkü millet bir güven arayışı içinde. CHP ve Vatan’ın birlikte seçime girmesi haberi bile büyük heyecan yarattı.

YENİ BİZ, BÜYÜK CHP: Siz ve biz hep beraber yeni biz tarifi yapacağız ve 132 milletvekili 220’nin üzerine çıkacağız. “Yeni Biz’in tarifi 4 Eylül 1919’da Sivas’ta Atatürk’ün kurduğu partidir. Yeni biz Atatürk liderliğinde 4 Eylül 1919’da kurulan devrimin önderi olan İstiklal Savaşı’nı veren, Sultanlığı yıkan CHP’dir. Büyük CHP’dir. Slogan, ‘Yeni biz Büyük CHP’dir.

‘İKTİDAR İDDİASI KATARIZ’

“Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmemizde söyledik. Biz size bir hükümet projesi sunuyoruz. Şunu söylüyoruz; ‘Sizin 132 milletvekiliniz mi var. Bu seçimde gelin bunu en az 220 yapalım. Meclis’e girdikten sonra MHP ile beraber hükümet kurma şansı olur veya öyle bir rüzgâr yakalanır ki tek başına hükümet olmaya kadar götürülebilir.’ Bunu önerdik. Vatan Partisi aşısı bunu sağlar dedik. Aramızda bir program sorunu yok. CHP’nin bayrağında, bizim de tüzüğümüzde altı ok var. Yoksa milletvekillerimizi artıralım 2 - 3 sandalye fazla kazanalım iyi muhalefet olalım değil. Toplum bugün iyi muhalefet aramıyor. Çünkü muhalefet toplumun sorunlarını çözmez. İktidar arıyor, hükümet arıyor. ‘Ben seni bu karanlıktan kurtarırım’ diyeni arıyor. Bu mesajları topluma vermemiz lazım. İktidar olma iddiası olmadan artık oy toplamak mümkün değil. Vatan Partisi olarak iktidar olma iddiası katlayabiliriz diye Sayın Kılıçdaroğlu’na söyledik.”