Putin: Rus askerleri Suriye'den çekiliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rus kuvvetlerine ait 30 savaş uçağı ve 1140 askerin geçtiğimiz birkaç günde Suriye'den çekildiğini açıkladı. Öte yandan Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da , "Suriye'de Rusya ve ABD arasındaki silahlı atışma yaşanmasını olası görmediğini" söyledi.

Putin: Rus askerleri Suriye'den çekiliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'den askeri güçleri çekmeye devam ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda, son birkaç gün içerisinde Suriye'deki 13 uçak, 14 helikopter ve 1140 askeri görevli Rusya'ya geri döndü.

Rus lider Putin, Kremlin'de askeri okulların mezunları için düzenlenen resepsiyonda konuştu. Putin," Biliyorsunuz ki askeri güçlerimizi Suriye'den geri çekmeye, Lazkiye yakınlarındaki hava üssü Hmeymim'e gittiğimde başlamıştık. Bu geri çekilme süreci şu anda da devam ediyor." diye konuştu.

Putin bu kararı, Suriye'de terörist grupların neredeyse yenilmek üzere olmasıyla ve dolayısıyla büyük çaplı operasyonlara artık gereksinim kalmamış olmasıyla açıklamıştı.

Putin, mezun olan askeri öğrencilerin Suriye’den dönen askerlerin tecrübesinden yararlanması gerektiğini de ifade etti.

Öte yandan Suriye'deki askeri faaliyetlere ilişkin bir başka açıklama da Amerika'dan geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Suriye'de Rusya ve ABD arasındaki silahlı çatışma yaşanmasını olası görmediğini söyledi. Bolton, "Bu, iki ülkenin de çıkarına değil. Bu konu hakkında bir dizi kanal üzerinden ciddi istişarelerimiz oldu ve her iki ülke de bunu istemediğini net şekilde ifade etti" dedi.

rusya Putin suriye