Uluslararası Antalya Film Festivali heyecanı başlıyor

Uluslararası Antalya Film Festivali 53'üncü kez sinema severlerle buluşmaya hazırlanıyor. 16-23 Ekim günleri arasında düzenlenecek festivalde göçmenler ve darbe filmleri sosyal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkıyor. Darbe filmleri kapsamında gösterime girecek olan 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halisdemir'in hayatını anlatan 'Ben Ömer' adlı belgesel film, şimdiden merak uyandırdı.

Türkiye'nin gözbebeği, en köklü Film Festivaline sayılı günler kaldı. 53'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali heyecanı kenti sarmaya başladı.

16-23 Ekim günleri arasında düzenlecek film festivali yenilikler ve süprizlerle dolu olacak. Cam Piramit'i Atatürk Kültür Merkezi'ne bağlayan Kral Yolu Festival Yolu'na dönüştürülüyor.

Gündüz 12:00 ile gece 00:00 saatleri arasında açık olacak olan festival yolunda Antalyalılar için bir çok sürpriz hazırlanıyor. Söyleşiler, yerli ve yabancı yıldızlarla imza saatleri, müzik dinletileri, atölyeler, sergiler, sosyal sorumluluk stantları, ürün satış noktalarının bulunacağı bu alan, sinema salonlarıyla birlikte festivalin en hareketli buluşma noktalarından biri olmayı amaçlıyor.

Festivalde bu yıl iki özel bölüm var. İlki 'Hiç Bir Yerin İnsanları' adıyla mülteciler sorununu mercek altına alan, ikincisiyse 'Güneş Tutulması' adıyla 15 Temmuz Amerikancı darbe girişimi ile ilgili düzenlenen darbe filmleri gösterime sunulacak.

Darbe filmleri kapsamında 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halisdemir'in hayatını anlatan 'Ben Ömer' adlı belgesel film Festivalin enleri arasına girdi bile.

Altın Portakal ödüllerin de sahipleri belli oldu. Yaşam boyu onur ödülü Yönetmen Feyzi Tuna ve Sanatçı Yılmaz Gruda'ya törende verilecek. Yaşam Boyu başarı ödülüne layık görülen isim ise Emel Sayın oldu. Altın Portakal emek ödülü ise dublaj sanatçıları Altan Karındaş ve Toron Karacaoğlu'na verildi.

53'üncü Uluslararası Antalya Film Festivalinde ulusal yarışma filmleri de belli oldu.

ulusalkanal.com.tr