"Suriye'de terörle mücadelede stratejik ortak Şam yönetimidir"

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid Muallim, Suriye'de teröre karşı mücadelede stratejik ortağın Şam yönetimi olduğunu söyledi. Muallim, Deyr Ez Zor'daki Suriye ordusunun vurulmasının Amerika ile IŞİD arasındaki işbilirliğinin kanıtı olduğunu belirtti.

"Suriye'de terörle mücadelede stratejik ortak Şam yönetimidir"

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid Muallim, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı. Muallim konuşmasında Suriye'de teröre karşı mücadelede Şam yönetiminin stratejik ortak olduğunu söyledi.

Bakan, Suriye'nin terörle mücadele uluslararası ciddi çabalara açık olduğunu belirtti. Bu çabaların Suriye yönetimi ve ordusu ile koordineli olması gerektiğinin altını çizdi. Muallim, Şam ile koordineli olmayan bir çabının egemenlik ihlali olduğunu ve başarılı olamayacağını söyledi.

Bakan, hem Batılı ülkelerin hem de bazı Arap devletlerinin terör örgütlerine her türlü desteği verdiğini ifade etti. Muallim ayrıca Amerika'nın Deyr Ez Zor'da Suriye ordusuna saldırmasının Amerika - IŞİD arasındaki işbirliğinin açık bir kanıtı olduğunu belirtti.

Muallim, Türkiye'nin Suriye'de yaptığı operasyonla Suriye'nin egemenlik haklarını ihlal ettiğini de sözlerine ekledi.

ulusalkanal.com.tr