Kılıçdaroğlu'nun ''anadilde eğitim'' önerisini doğrulayan yeni bilgiler ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun PKK'ya yakın bir enstitünün toplantısında "anadilde eğitim" önerdiğini doğrulayan yeni bilgiler ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, "Ben anadilde eğitim önermedim" dese de Aydınlık gazetesine bilgi veren toplantı katılımcıları aksini savundu. Kaynaklar, CHP liderinin neden sunduğu öneriyi reddettiğini ise anlamadıklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun ''anadilde eğitim'' önerisini doğrulayan yeni bilgiler ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Demokrasi Gelişim Enstitüsü toplantısında "anadilde eğitim önermedim" sözleri gündemde. Kılıçdaroğlu'nun inkar ettiği öneri ile ilgili önce Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya konuştu."Öneriyi Kılıçdaroğlu yaptı" dedi.

Aydınlık gazetesinin ulaştığı toplantı katılımcıları da Kılıçdaroğlu'nun "Anadilde eğitim" önerdiğini söyledi.

Aydınlık gazetesine konuşan katılımcılar, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun neden "Anadilde eğitim" önerisini inkar ettiğini anlamadıklarını söyledi.

Chatham House kuralları nedeniyle isimlerini açıklamak istemeyen katılımcılar, “Bildiğimiz kadarıyla toplantının kayıtları da var” ifadelerini kullandı. Katılımcılar ayrıca Kılıçdaroğlu’nun parti tabanından gelen tepkiler üzerine geri adım atmış olabileceğini değerlendirdi.

Aydınlık'ın haberine göre, CHP Parti Meclisi üyesi bir milletvekili de Kılıçdaroğlu’nun sözlerini birden fazla kaynaktan doğrulattıklarını söyledi.

ulusal.com.tr

chp kılıçdaroğlu aydınlık gazetesi