Rus Heyet ile Karabağ, Libya ve Suriye görüşüldü

Dağlık Karabağ için kurulacak Ortak Gözetleme Merkezi'ne ilişkin Rus heyetle yapılan toplantıların ilk turu tamamlandı. Milli Savunma Bakanlığı, 2 gün süren taktik ve teknik görüşmelere önümüzdeki günlerde devam edileceğini duyurdu.

Rus Heyet ile Karabağ, Libya ve Suriye görüşüldü

Dağlık Karabağ’daki askeri başarı diplomasi ile taçlandırıldı. Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilmesine ilişkin süreç Türkiye ve Rusya’nın da denetiminde olacak. Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi'ne ilişkin iki ülke yetkilileri Ankara’da 2 gün boyunca temaslarda bulundu.

Rus heyeti ilk gün Dışişleri ve Mili Savunma Bakanlığı'nda görüşmeler yaptı. Görüşmelerde Karabağ, Libya ve Suriye masaya geldi. Genelkurmay Karargahı'ndaki görüşmeler Cumartesi gününe sarktı. Geniş kapsamlı yapılan toplantılarda mutabakatı imzalanan merkezin nasıl oluşturulacağı, hangi ülke askerlerinin nerede konuşlandırılacağı konuşuldu.

Milli Savunma Bakanlığı, görüşmelerin önümüzdeki günlerde devam etmesinin planlandığını açıkladı.

Görüşmeler sürerken Dağlık Karabağ sahasından da bazı Rus gözlem devriyesine ilişkin görüntüler gelmeye başladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, 14 Kasım itibarıyla Rus BarışGücü'ne ait 12 gözlem noktasına yerleştirilen askerin her saat başı bölgede gözlem yaptığını söyledi. Bölgede 5 yeni gözlem kurulacağını belirtti.

Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ermenistan'ın Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarında yaşanan hak ihlallerini araştırmak için çalışma başlattı. Çalışmalar Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından yürütülecek.

ulusal.com.tr

ankara türkiye rusya Azerbaycan dağlık karabağ Ermenistan rus heyet Barış Gücü