Asgari ücret belli oluyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2016 Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan toplanda yol haritası belirlendi, komisyonun 10 Aralık’ta Türk-İş'in ev sahipliğinde ikinci kez toplanmasına karar verildi

Asgari ücret belli oluyor

2016 Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için çalışmalar başladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında toplandı.

Komisyonun bu yılki ilk toplantısında, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsil etti.

Toplantıda 10 Aralık'ta Türk-İş'in ev sahipliğinde ikinci kez toplanılmasına karar verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, asgari ücrette öngörülen bin 300 liranın düşürülmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Türk İş’i temsilen toplantıya katılan Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat katıldı. Irgat “İşçi yıllardır işverenden alacaklıdır. Bu yıl, işçi alacağının kısmen tahsili yönünde bir adım atılmaktadır. Hükümet programında yer alan bu tutar mükemmel değildir, ancak başlangıç olması açısından olumludur” dedi.

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için brüt bin 273 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net bin lira 54 kuruş olarak uygulanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Asgari ücret belli oluyor