Mahalleler birleşti belediye başkanını istifaya çağırdı

İstanbul'da Gaziosmanpaşalılar, Acele Kamulaştırma'ya karşı sokağa çıktı. Mahalle sakinleri Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı'nı istifaya çağırdı.

İstanbul'da Gaziosmanpaşalılar, Bakanlar Kurulu'nun 5 mahalle için verdiği "Acele kamulaştırma" kararına karşı eylem yaptı.

Gaziosmanpaşa meydandan belediye önüne sloganlarla yürüyen yüzlerce mahalleli, belediye başkanı Hasan Tahsin Usta'yı istifaya çağırdı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi altında açıklama yapan 5 mahalle temsilcisi, kararın hukuksuz olduğunu belirterek mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

Karara karşı binlerce Gaziosmanpaşalı'nın mahkemeye başvurduğunu belirten Yıldıztabya Mahalle Temsilcisi Süleyman Çelik, belediye başkanına seslendi.

Mahalle sakinlerinden Erkan Bakkal ise ranta dönük projelerin bilerek ve planlı yapıldığını savunuyor.

Bakanlar Kurulu daha önce 5 mahallenin Riskli Alan ilan edilmesine karar vermişti. Ancak Danıştay, vatandaşların açtığı davayı haklı bularak bu kararı iptal etmişti.

10 Nisan'da toplanan Bakanlar Kurulu'nda bu sefer birçok mahalle için "Acele kamulaştırma" kararı alındı. Bu karara da itiraz edildi. İtirazın 30 gün içinde sonuca bağlanması gerekiyor.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

istanbul Gaziosmanpaşa acele kamulaştırma