Ulusal Kanal'dan RTÜK cezasına yanıt

Ulusal Kanal'dan RTÜK cezasına yanıt

Ulusal Kanal'a Balyoz davasını "Kumpas"; cezaevine düştükten sonra hayatını kaybeden Albay Murat Özenalp'i de "Kumpas Şehidi" olarak duyurduğu için para cezası verildi. RTÜK'ün AKP'li üyeleri "kumpas şehidi" ifadesini "hükümet eleştirisi" olarak yorumladı ve Ulusal Kanal'a idari para cezası kesti.

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş RTÜK'ün ceza kararı "Kumpasa, 'kumpas' demeyeceğiz de, ne diyeceğiz sözleriyle isyan etti. İşte Güneş'in o açıklaması:

Murat Albay'ın 13'üncü "Kumpas" şehidi olduğunu belirten haberimizde “kumpas” ve “kumpas şehidi” ifadeleri kullanıldığımız için RTÜK tarafından Ulusal Kanal’a idari para cezası verildi. Ceza metninde “kumpas” ve “kumpas şehidi” ifadelerinin hükümeti sorumlu gösterdiği öne sürülüyor. Hâlbuki haberimizde hükümetin adı bile geçmemektedir.

RTÜK’ün AKP kontenjanından seçilen üyeleri “kumpas” ve “kumpas şehidi” ifadelerinden rahatsız olmuşlar ki bu cezayı Ulusal Kanal’a kesmişlerdir.

Türkiye’nin en yetkili kişi ve kurumları dahi bu davaları “kumpas” olarak kabul edip, kumpası kuranları “paralel yapı, “çete”, “örgüt” gibi ifadelerle nitelendirmektedir. Dahası AKP iktidarı da yaşananları “kumpas” olarak değerlendiriyor. Bu durumda Ulusal Kanal’ın objektif haberi nasıl oluyor da hükümete hakaret kapsamına alınabiliyor?

Haberimizde Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi tertiplerle hayatını kaybetmesine neden olunan isimlere yer verdik. RTÜK’e soruyoruz: Türkan Saylan, Yarbay Ali Tatar, Kuddisi Okkır, Profesör Uçkun Geray, Albay Berk Erden ve diğer canlarımız Kumpas Şehidi değildir de nedir?

RTÜK’ün haksız kararını idare mahkemesine götüreceğiz. Ve kumpas delillerini mahkemeye sunacağız. İnanıyoruz ki RTÜK’ün bu yanlış kararı mahkeme tarafından iptal edilecektir.

ulusalkanal.com.tr