Müzakereler aksadı!

Mısır'a yönelik terörist saldırı Filistin-İsrail müzakerelerini derinden sarstı. Sina bölgesinde 31 askerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırı üzerine, Mısır, yarın Kahire'de yapılacak Filistin-İsrail müzakerelerini erteledi.

Müzakereler aksadı!

Mısır'daki terörist saldırı, Filistin-İsrail müzakerelerinin aksamasına neden oldu.

Sina'ya yönelik iki gün önce yapılan saldırıda 31 askerin şehit olmasının ardından, Mısır arabuluculuğundaki müzakereler ertelendi.

Hamas Sözcüsü Feyzi Barhum, yarın yapılması planlanan görüşmenin daha sonra yapılacağını ancak kesin tarihin henüz belli olmadığını açıkladı. Kahire'deki müzakere görüşmesinde, Gazze ablukasının tamamen kaldırılması, bölgedeki deniz limanının ve havalimanının onarımı, mahkumların serbest bırakılması gibi önemli sorunları ele alacaktı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi saldırının arkasında 'dış desteğin' olduğunu söyledi. Sisi, 'Mısır devleti ve halkının iradesini kırmak istiyorlar' dedi.

Mısır'ın Sina yardımadasına geçen sene de yoğun saldırılar düzenlenmiş, onlarca asker şehit olmuştu. Mısır, terörist saldırılar konusunda Hamas ve Müslüman Kardeşler'i suçlamıştı.

ulusalkanal.com.tr