Ege’de 13 dakika Yunan tacizi

Yunanistan'a ait iki adet F-16 savaş uçağı ve bir helikopter Türk Hava Sahasını yaklaşık 13 dakika boyunca taciz etti. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yunan Savunma Bakanı kışkırtıcılıkla suçlandı, "Yunan Hükümetini bu sorumsuz davranışları bir an evvel kontrol altına almaya ve aklı selime davet ediyoruz. " ifadelerine yer verildi

Ege’de 13 dakika Yunan tacizi

Yunanistan'a Ege'de Türk Hava Sahası'nı taciz etti, Türkiye'den havalanan iki adet F-16 uçağı havalanarak Yunan uçaklarını yakın takibe aldı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Yunan savaş uçakları ile bir helikopter Aydın'da Türkiye Hava Sahası’nı toplam 12 dakika 52 saniye boyunca taciz etti. Genelkurmay, Didim/Aydın Batısı ve Güneybatısında yaşanan tacizle ilgili şu bilgiyi paylaştı:

Bunun üzerine iki Türk F-16’sı havalanarak, Yunan jetlerini ve helikopteri yakın takibe başladı. Kaş ve Antalya istikametine doğru kaçan Yunan uçaklarına Türk jetleri iki kez önleme yaptı.

İt dalaşı ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan da bir açıklama geldi. Açıklamada, Yunan hükümetinin yeni Savunma Bakanı'nın "kışkırtıcı bir tutum" içinde olduğu belirtildi. "Yunan Hükümetini bu sorumsuz davranışları bir an evvel kontrol altına almaya ve aklı selime davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

Yunan tacizi