TSK bölgeyi temizliyor

Doğu ve güneydoğuda tespit edilen el yapımı patlayıcılar imha edildi, silahlar tek tek ele geçirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri yurtiçi olaylar hakkında bilgilendirme yaptı. Türk askerinin bölgedeki operasyonları devam ediyor.

Şırnak, Erzurum, Mardin, Van, Diyarbakır, Bitlis, Muş ve Tunceli... Mehmetçik terör örgütüne nefes aldırmıyor. Arazi araması sürüyor, mühimmatlar mağralarda imha ediliyor.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı işte böyle imha edildi.

Şırnak/Beytüşşebap'ta Kato Dağı bölgesinde devam eden operasyonda ise beş mağarada arama yapıldı. Çok sayıda silah, 200 uçaksavar fişeği, patlayıcı yapımında kullanılan 17 tüp ve bir araç plakası ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri olası terör eylemlerine de izin vermiyor. Van/Erciş'te teröristlerin daha önce gasp ettiği patlayıcı madde yüklü bir araç bulunarak etkisiz hale getirildi.

Erzurum/Şenkaya'da da muhtelif cins ve az miktarda tıbbi malzeme, yaşam malzemesine el kondu.

Mardin/Midyat'ta ve Diyarbakır/Hazro'daki arazi aramasında ise ikişer adet el yapımı patlayıcı bulunarak kontrollü şekilde patlatıldı.

Ayrıca, Bitlis/Tatvan'da toprağa gömülü bidon içerisinde 38 adet el bombası, Muş/Merkez'de bir sığınakta yaşam ve gıda malzemeleriyle muhtelif ilaç ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr

tsk