Kadı Abdurrahman Paşa’nın mirasına talipler

1800'lü yılların Karaman Valisi Kadı Abdurrahman Paşa’nın mirasçıları Anadolu’dan Şam’a uzanan dev miras için mahkemeye gitti. 54 mirasçının arasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve sanatçı Gülriz Sururi de var.

Kadı Abdurrahman Paşa’nın mirasına talipler

Osmanlı İmparatorluğu’nda 1800’lü yılların başında Karaman Valiliği yapan, Nizam-ı Cedid ve Sekban-ı Cedid ordularını komuta ettikten sonra boğularak öldürülen Kadı Abdurrahman Paşa’nın torunları miras için dava açtı.

Kadı Abdurrahman Paşa’nın Antalya, Konya, Muğla ve Trakya’nın yanı sıra Şam’daki Emevi Camisi’nin çevresinde de büyük arazileri bulunuyor. Mirasçılar arasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Gülriz Sururi de var.

Kadı Abdurrahman Paşa’nın miras davası, 1996’da, Antalya’da bir arazi sahiplerinin açtığı tapu tespit davasıyla başladı. Kadı Abdurrahman Paşa’nın olduğu saptanan arazi için nüfus kayıtlarında 310 varise ulaşıldı. Mahkeme 6 yıl sonunda davayı reddetti. 12 mirasçı, 2013’te Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne dava açtı. Bilirkişi yaptığı inceleme sonunda, dava açan 12 kişinin de Kadı Abdurrahman Paşa’nın soyundan geldiğini tespit etti. Bilirkişi raporunun ardından, 12 mirasçının da dahil olduğu toplam 54 kişi adına yeni bir dava açtı.

ulusalkanal.com.tr

anadolu şam nükhet hotar Gülriz Sururi yılmaz büyükerşen 1800