Liseliler ev ödevlerini açıkladı

Liseliler ev ödevlerini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ara tatilde öğrencilere ödev verilmeyeceğini açıklamasıyla tartışmalar başladı. Hemen ardından İstanbul ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve müftülüklerin ortak çalışmasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarınca basılan kitaplar, öğrencilere zorunlu ödev olarak verildi. Kayseri Müftüsü Şahin Güven, bütün kitaplar tek bir kitabı anlamak için okunur cümlesiyle ödevin mahiyetini de aktarmış oldu. Talimat, okul müdürlerine cep telefonlarıyla ulaştırıldı ve tatil dönüşünde bu kitaplardan sınav yapılmasına karar verildi.

Bu gelişmelerin üzerine, Türkiye Liseliler Birliği, "En büyük ödevimiz; liselerde cumhuriyetin, çağdaş, bilimsel ve laik eğitimin yılmaz savunucusu olmaktır." diyerek tatil planını açıkladı.

TLB üyeleri 1-6 Şubat tarihleri arasında İstanbul, Denizli ve Ordu'da bölgesel eğitim kampları düzenleyecek . Kamplara Türkiye çapında yüzlerce liseli katılacak. Kamplarda Kemalist Devrim, milletleşme ve gençlik hareketleri tarihi konuları işlenecek.

Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Bora Çelik, milli eğitim müdürlüklerinin aldıkları bu kararların eğitim sistemini, çağdaş, eleştirel ve özgür düşünce rotasından uzaklaştırdığını belirtti.

Çelik; "AKP’nin bilimsel ve laik cumhuriyet eğitimine karşı konumlanan eğitim politikasına yabancı değiliz. AKP, yığınakta yapmaya devam ettiği hatalarla cumhuriyet sisteminin temeline dinamit döşemeye devam etmektedir.Liselerde uygulanan tüm gerici saldırılarda olduğu gibi, gençlik bu karara karşı da kararlı tavrını ortaya koyacaktır. Yıllardır sistematik olarak uygulanan bu gerici eğitim modellerine rağmen, iktidar kendi özlemlediği gençliği yaratamamıştır. Israrlarının sebebi bundandır. Bu uygulamayı da kabul etmiyoruz. AKP’nin ve yöneticilerinin dayatmacı eğitim politikalarına karşı, ara tatilde bölgesel olarak TLB Eğitim Kamplarımızı düzenliyoruz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Liseliler