Erdoğan’ı protesto ettikleri için yargılanan 21 TGB'liden cevap: Bizi sindirme çalışmaları işe yaramıyor

Erdoğan’ı protesto ettikleri için yargılanan 21 TGB'liden cevap: Bizi sindirme çalışmaları işe yaramıyor

15 Aralık 2013 tarihinde Antalya’ya gelen dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto ettikleri için gözaltına alınan TGB'lilerin davası sürüyor. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet suçlamasıyla açılan davanın beşinci duruşması bugün Antalya Adliyesi’nde görüldü.

Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto ettikleri için gözaltına alınan 26 TGB üyesinden 21'i iki yıldır yargılanıyor. Bugün beşinci duruşması gerçekleşen dava 16 Şubat 2016 tarihine ertelendi.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, Antalya Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Cengiz, TGB'lileri yıldırmak adına yapılan usulsüz yargılama ve gözaltıların artık bir rutin haline geldiğini ifade etti.

Çağdaş Cengiz açıklamasında şunları söyledi:

"‘Atatürk gençliğinden o kadar korkuyorlar ki AKP iktidarının temsilcileri nereye gitseler TGB'liler gözaltında. İşte bu iktidarın temsilcileri sanıyorlar ki Atatürk gençliğine prangalar vurarak, davalar açarak, gözaltına alarak yıldırabilecekler.

Suç diye tarif edilen gerekçe ile gerçek olayın hiçbir alakası yok. İktidar kendi kuyusunu kazmakta.

Atatürk gençliğiyle uğraşmasınlar çünkü bizle uğraşanların sonu hiç iyi olmadı. Bizimle uğraşanlar o iktidar koltuklarında oturamayacaklar!

Bizim eylemlerimizin hiçbirinde hakaret söz konusu değildir, suç söz konusu değildir, eylemlerimiz yasadışı bir faaliyet değildir. Eylemlerimizi tüm Türkiye’de yapmaya devam edeceğiz.

Bu sindirme çabalarının işe yaramadığını geçmişte nasıl gösterdiysek bundan sonrada aynı kararlılıkla göstereceğiz.

Cumhuriyet, vatan ve bağımsızlık düşmanları Türk gençliğinin iradesini hiçbir zaman kıramayacaklardır!"

Haber-Fotoğraf: Ekin Akgün

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanı erdoğan