Cumhuriyet bunu da yaptı!

Cumhuriyet dünkü manşetinde akıl almaz bir rezilliği “haber” diye sundu. Ankara Temsilcisi Erdem Gül imzasıyla verilen “kulis haberi”nde, “Hükümetin 'paralel' tasfiyesine denk gelen bu tarihte uzman polislerin görevden alınmasının cihatçı grupların elini daha da rahatlattığı ifade ediliyor” denildi.

Cumhuriyet bunu da yaptı!

Cumhuriyet dünkü manşetinde akıl almaz bir rezilliği “haber” diye sundu. Ankara Temsilcisi Erdem Gül imzasıyla verilen “kulis haberi”nde, “Hükümetin 'paralel' tasfiyesine denk gelen bu tarihte uzman polislerin görevden alınmasının cihatçı grupların elini daha da rahatlattığı ifade ediliyor” denildi. F tipi polisler tasfiye edildiği için, “Cihatçılar konusunda uzman polislerin görevden alındığı ya da yerlerinin değiştirildiği böylece cihatçılar sıkı takipten kurtuldukları” için Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı yaşanmış. Bunu demek istiyor.

Pes!

KİM BU POLİSLER?

Kim bu tasfiye edilen “uzman polisler?”

F Tipi örgüte yönelik operasyonlarda gözaltına alınan emniyet müdürleri ve polislerden 83'ü hâlâ tutuklu bulunuyor. Tutuklu emniyet müdür ve polis şeflerinden bazılarını hatırlatalım.

Emniyet eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstihbarat Şube Müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, eski Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürleri Mutlu Ekizoğlu, Yurt Atayün, Ömer Köse, Serdar Bayraktutan, Ertan Erçıktı, eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy.”

Biz bu tür polisleri öven haberleri Cemaat basınından biliyorduk, şimdi bunlara Cumhuriyet de katıldı.

O KOLTUKTA OTURASIN DİYE

Ergenekon, Balyoz, Odatv, Şike operasyonlarının beyin takımında yer alan, İlhan Selçuk’u gözaltına alan Mutlu Ekizoğlu mu “uzman polis?” Neyin uzmanıydı Ekizoğlu?

Erdem Gül bilmez mi, bu adamların işlemedikleri suç kalmadığını? Resmi belgelerde sahtecilik yapanlar, suç işlemek amacıyla örgüt kuranlar, sivil ve asker yurtseverler hakkında suç uyduranlar, yargı görevi yapan hakim ve savcıları etkilemeye çalışanlar, gizli tanıkları imal edenler onlar değil miydi? Hukuk dışı her yöntem onlar için mubahtı.

Bilmez mi Erdem Gül, o koltukta oturasın diye Mustafa Balbay’ı içeri tıktıklarını?

Bu polis şeflerinin tutuklanması, bir “terör dönemi”nin sonuna gelindiğini gösteriyordu. Onlar polis değil bir suç örgütü üyesiydiler. Onlar polis değil teröristtiler.Ergenekon ve benzeri davalar, bütün yönleriyle şimdi Cumhuriyet’in övdüğü o polis şeflerinin damgasını taşımaktadır.

YA ONLARIN TASFİYE ETTİKLERİ

Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un, F örgütün tertibine karşı “orospuluğa müsaade etmem” dediği için tasfiye edildiğini unutalım mı?

Şimdi Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olan Mustafa Gülcü’ye karşı kurulan kumpası ne yapacağız?

Kendisi de tertibin mağduru olan Hanefi Avcı’nın, “Haliç’te Yaşayan Simonlar/ Dün Devlet Bugün Cemaat” adlı kitabını okumamış mı Erdem Gül?, İki emniyet genel müdür yardımcısının Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya’nın

‘harcandığı’ olaya ‘ibretlik bir vaka’ der Avcı.

Cemaat tarafından hedef alınan, etkisizleştirilen ve başlarına gelmedik kalmayan polis müdürlerinden eski Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal’ın öyküsünü anlatalım Erdem Gül’e.

“Emniyet’teki Ergenekonculara dikkat” diye yazıyordu, bir zamanlar Hüseyin Gülerce. (Zaman, 16 Nisan 2010) Önder Aytaç, Emre Uslu gibi polis kökenli yazarlar da bazı polis şeflerine dikkat çekiyorlardı.

Hanefi Avcı, Mustafa Gülcü, Emin Aslan, Sabri Uzun, Celal Uzunkaya, Faruk Ünsal, Orhan Özdemir… bunlar kamuoyunun bildiği isimler. Ya bilinmeyenler? Acaba cemaatin tertipleriyle, ihbar mektuplarıyla, yalancı tanıklarla kaç polise tuzak kuruldu, gelecekleri karartıldı, meslek hayatları mahvedildi? Erdem Gül bunun da haberini yapsana!

Hikmet Çiçek

Aydınlık