Pereira ve Fabiano açıklamalarda bulundu

Tek düşüncemiz taraftarımızın da desteğiyle sahadan zaferle ayrılmak-

Pereira ve Fabiano açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve Kaleci Fabiano Ribeiro, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 6.ve Son hafta maçında 10 Aralık Perşembe günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde Celtic ile oynanacak karşılaşma öncesinde statta düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptılar.

Teknik Direktör Vitor Pereira, Celtic karşısında tek düşüncelerinin sahadan zaferle ayrılmak olduğunu söylerken, Kaleci Fabiano Ribeiro ise takımın kaliteli oyunculardan kurulu olduğunu ve bu kaliteyi de yarın sahaya yansıtacaklarını dile getirdi.

Vitor Pereira: "Tek düşüncemiz galibiyet"

"Yarın alacağımız galibiyet liderliği getirecek. Bu karşılaşmaya da bakış açımız bu. Lider çıkmamız önemli. Zorlu ve çekişmeli bir gruptayız. Beraberlik guruptan çıkmamıza yetiyor ama hedefimiz lider olarak çıkmak. Alacağımız mağlubiyet Avrupa Ligi'nden uzaklaşmak demek. Tek düşüncemiz galibiyet. Bizim için tek yok galibiyet. Zorlu bir rakip ile karşılaşacağız. Rakibin aldığı sonuçlar onun kalitesini yansıtmıyor. Agresif oynayan bir takım ile karşılaşacağız. Taraftarımızın ruhu ile oynayacağız. Kaliteli oynuyoruz. Kendimize güvenerek sahada olacağız. Kazanmak istiyoruz. Kendi taraftarımızın desteğiyle sahadan galip ayrılmak istiyoruz"

"Kendi kimliğimizi sahaya yansıtmaya başladık"

Takımın zaman geçtikçe kalitelerini ve takım kimliğini sahaya yansıttığını dile getirerek sözlerini sürdüren Vitor Pereira, "İlk maçtan bu güne çalışmamıza devam ediyoruz. Normalde yeni kurulan takımların bir zamana ihtiyacı vardır ve biz de bu takımlardan biriyiz. Bir süreye ihtiyaç duyduğumuzu her zaman söyledim. Çünkü farklı liglerden ve farklı taktik anlayışın olduğu liglerden bir araya gelen futbolculardan kurulan yeni bir takımız. Ben de başka bir ülkeden geldim. O yüzden zamana ihtiyacımız var. Herkesin aynı düşünceye sahip olması için zamana ihtiyaç duyulur. Biz zaman geçtikçe daha kaliteli, agresif ve baskılı oynuyoruz. Hem orta alanı hem de kanatları iyi kullanıyoruz. Kendi kimliğimizi sahaya yansıtıyoruz. Kendi kimliğini oturtan ve daha iyiye giden bir takım olduğumuzu ispatlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Zorlu ve çekişmeli bir grupta mücadele ediyoruz"

Pereira, grupta gelinen son noktayı değerlendirmesi şeklinde kendisine yöneltilen soruya ise şu cevabı verdi:

"Bu grupta şu ana kadar oynanan maçlara baktığınızda çekişmeli ve mücadele ritmi yüksek bir grupta olduğumuz görebilirsiniz. Bu açıdan yarınki maç da farklı olmayacak. Dengeli ve mücadeleci bir maç olacak. Celtic'in rolüne değinirsek Celtic şans kırıntıları elde edemedi. Küçük hataların bedellerini ödediler. Onlar için bir duran top pahalıya mal oldu. Son Ajax maçında da gördük bunu. Dengeli bir maç oldu ama Ajax kazandı. Molde'yi tanımayanların Molde'nin nasıl bir takım olduğunu gördüğünü düşünüyorum. Onlar da kalitelerini ispatladılar. Bu sayede liderler. Biz Molde ile oynadığımız ilk maçtan sonra hatalarımızı bulduk. Celtic ile oynadığımız ilk maçımız zordu. Maçın kontrolünü kaybettik ve 2 gol yedik ancak sonrasında tepkimizi göstererek skoru 2-2'ye getirdik. Ajax ile oynadığımız maçlar çok önemliydi. Yarın da önemli bir maç olacak. Yıllardır tanıdığımız Celtic yarın sahada olacak. Grupta bu noktada olmayı hak etmediklerini gösterecekler. Biz de mücadele ruhumuzu sahaya yansıtacağız. Taraftarımız önünde galip ayrılmak istiyoruz. Tutkulu taraftarımız var ve sahadan 3 puanla ayrılmak istiyoruz."

"Oyuncularımızın son durumlarını antrenmanda göreceğiz"

Celtic karşısında görev alacak on birin akşam gerçeleştirilecek antrenmanın ardından netleşeceğini söyleyen başarılı teknik adam, "Bu akşam bir antrenmanımız daha var. Son antrenman olacak. Kimin kadroda olup olmayacağına bakacağız. Oyuncuların son durumunu göreceğiz. Bazı oyuncular son durumlarına bakacağız. Sahada kaliteli bir on bir olacak. Sahada olacak ilk on bir yarın kesinleşecek. Oyuncularım da bunu yarın bilecek" dedi.

"van Persie'nin durumu hakkında sağlık ekibimizden bilgi alacağız"

Son olarak Hollandalı yıldız oyuncu Robin van Persie'nin sağlık durumuna ilişkin bir açıklama yapan Teknik Direktör Vitor Pereira,"Robin van Persie'nin bildiğim kadarıyla ciddi sakatlığı yok ama yarın oynayabilir mi ya da hazır olabilir mi, bu konuda net bir bilgim yok. Sağlık ekibi ile görüşeceğiz. Sağlık ekibinin vereceği rapor doğrultusunda karar vereceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Fabiano Riberio: "Büyük oyunculardan kurulu bir takımız"

Teknik Direktör Vitor Pereira'nın ardından söz alan kaleci Fabiano Ribeiro, Celtic maçının önemine şu sözleriyle değindi:

"Yarın kesinlikle çekişmeli bir maç olacak. Önemli bir mücadele olacaktır. Avrupa Ligi'nde devam edip etmeyeceğimizi belli edecek bir karşılaşma. Biz de bu düşünceyle bakıyoruz. Büyük oyunculardan kurulu bir takım var karşımızda. Bizim ilk ve tek hedefimiz gruptan çıkmak. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Maç sonunda mutlu ayrılan taraf biz olacağız."

Son olarak futbolcular arasındaki rekabetin önemine değinen başarılı kaleci,"Böyle çekişmeler kulüpler için iyidir. Bizim durumumuz da bu şekilde. Ne kadar rekabet olursa kulüp için iyi bir durum ortaya çıkar. Buraya geleceğim zaman çekişme ve rekabetin olacağını biliyordum. Volkan'a sonsuz saygı duyuyorum. Aynı şekilde takımdaki herkese her zaman saygılı davranıyorum. Siz de biliyorsunuz ki her oyuncu oynamak ister. Ben de elimden gelen çalışmayı ortaya koyup sahadaki yerimi almaya çalışıyorum. Beraber mücadele ediyoruz ve sezon sonunda kendi geleceğim ile ilgili duruma da bakacağız. Sezon sonunda iki taraf için de en iyi olan neyse oturup konuşuruz" şeklinde sözlerini noktaladı.

DHA